Update - Chromatografie

Update Chromatografie 2016Onovertroffen gevoeligheid:
ongekende mogelijkheden in chromatografie

kako povecati spolni organ za 10cm Met onder andere: Totaaloplossingen | High performance GCMS | Tweedehands is hot | Monstervoorbereiding in HPLC | Leveranciersoverzicht

si duhet te qihet pidhi BMedia verzorgde de redactionele inhoud voor deze C2W Update Chromatografie, oktober 2016, waaronder het volgende artikel.

ALLES GEAUTOMATISEERD EEN OPTIE?

cach lam cac to http://rencontreonline.fr/ vois ici Kostenbesparing is een belangrijke drijfveer om analyses steeds verdergaand te automatiseren. Wat is er al mogelijk in de chromatografie?

creme für brustwachstum "Wat ik zie is dat er steeds meer vraag is naar totaaloplossingen en naar systemen waarbij  het analytisch instrument ook de voorbewerking van het monster uitvoert," signaleert Johan Scholtens, Field Sales Manager LC-MS bij Shimadzu Benelux. "Steeds meer klanten willen het apparaat het werk laten doen. Dat scheelt tijd voor de analist en daarmee kosten." De nieuwste trend is dat er zowel bij GC, HPLC -analyses niet meer alleen de meting zelf zoveel mogelijk wordt geautomatiseerd, maar steeds vaker ook het gedeelte ervóór, namelijk de monstervoorbereiding en -bewerking.

zvacsenie prs tukom la source Automatisch voorbewerken
Steeds meer fabrikanten bouwen daarom een apparaat dat beide kan, monstervoorbereiding en analyse. Een van de voorbeelden is  de samenwerking  met MagnaMedics. Zij zijn gespecialiseerd in geautomatiseerde monstervoorbereiding van klinische monsters. Hun apparatuur wordt gekoppeld aan de Shimadzu chromatografische apparatuur, legt Scholtens uit. Daarnaast heeft  Shimadzu  dit jaar de CLAM-2000 geïntroduceerd, een volautomatische samplevoorbewerker die gekoppeld is aan een LC-MS-MS. De voorbewerking kan onder meer bestaan uit het toevoegen van reagentia, mengen, filtreren en incuberen. Zo hoeft de analist enkel nog bijvoorbeeld de buisjes met bloed in het apparaat te laden. De  Clam 2000 scant de barcode en later kan de analist de data controleren.

Ook voor GC is een automatische monstervoorbereiding nu gekoppeld aan de analyse, vertelt Scholtens. De AOC-6000 kan monsters verdunnen, mixen en interne standaarden toevoegen. Het apparaat kan switchen tussen diverse injectiemethoden zoals vloeistofinjectie, headspace of SPME (solid-phase microextraction).

ce site Snelle aminozuuranalyse
Een andere ontwikkeling past ook in de trend van kostenbesparing door automatisering. Dat is de koppeling die Shimadzu maakte van een HPLC met een massaspectrometer als detector en een autosampler die ook monsters kan voorbereiden. Het apparaat, UF-Amino Station geheten, is ontwikkeld voor zeer snelle aminozuuranalyse. De combinatie van HPLC met MS betekent dat de hoge graad van scheiding van chromatografie gecombineerd wordt met de resolutie van massaspectrometrie.

De tijdwinst wordt op diverse manieren geboekt. Een standaardanalyse van aminozuren duurt zo'n drie kwartier, met name omdat voor de gebruikelijke UV-detectie de componenten volledig gescheiden moeten zijn. Voor de detectie met massaspectrometrie hoeft dat niet, de MS-apparatuur kan ook mengsels analyseren. Daardoor kan de scheidingstijd enorm worden verkort.

De voorbewerking van aminozuren zoals derivatisering levert ook tijdwinst op. Derivatisering vindt plaats in de autosampler dus vóór de HPLC-MS analyse. Zo kan het ene monster alvast voorbewerkt worden terwijl het andere monster nog geanalyseerd wordt.

"De combinatie van HPLC en MS bestond al wel, maar de monstervoorbewerking vooraf en de automatisering is extra," zegt Scholtens. "De tijdwinst zit er in al deze gevallen natuurlijk in dat men niet meer handmatig hoeft voor te bewerken. Dat komt ook de reproduceerbaarheid ten goede. Tevens kan een set monsters gedurende de nacht geanalyseerd worden," zegt Scholtens. Voor analisten betekent de verregaande automatisering dat ze minder routinewerk hoeven doen in monstervoorbereiding. "Ze moeten wel kennis hebben van de techniek en de data achteraf goed controleren. Het blijven apparaten die enkel data produceren."