2009

peniksen paksunnos


impotenca  

De zon schijnt altijd
2009, Chemisch2Weekblad, Chemie, Duurzame energie
zaterdag, 16 mei 2009

kako povecati erekciju prirodnim putem Groene elektriciteit uit zonne-energie heeft het imago zo inefficiënt te zijn dat het nooit rendabel zal worden. Dat is onterecht, vindt Wim Sinke van ECN. Zonnecellen zijn enorm verbeterd de afgelopen jaren. Rendementen zijn gestegen en de kosten voor het maken van zonnepanelen gedaald. De bekende zonnecel van silicium is allang niet meer de enige bruikbare. Wat is er allemaal mogelijk en wat levert het op?

nagy hímvessző  

 
Explore Lesbrief 2, 2009
2009, Techniek algemeen, Explore
woensdag, 01 april 2009

Weiterlesen Het mooie, romantische verhaal van de Argentijn Bucci die als eerbetoon aan zijn geliefde op zijn Alfa Romeo de letters ‘Evita Peron’ liet zetten leent zich goed voor een aantal vragen gericht op materiaalkunde. In Nederland zijn veel meer veengebieden of overblijfselen daarvan dan je op het eerste gezicht zou denken. Deze grond heeft een grote rol gespeeld in onze geschiedenis en dreigt te verdwijnen. De vragen zijn dan ook gericht op natuur, milieu en klimaat. Ten slotte is vliegen als een vogel een mooie droom. De natuurkunde van krachten en luchtstromen (aerodynamica) geeft belangrijke kennis om die droom waar te maken. Deze vragen zijn vooral geschikt voor de hogere klassen. De vragen hebben tot doel de leerlingen het Explore-artikel beter te laten begrijpen en over het onderwerp na te laten denken. Per opdracht zijn de eerste vragen (a en b) eenvoudig en zijn de antwoorden veelal op het internet of in het artikel te vinden, terwijl de laatste vragen soms echte doordenkertjes zijn.

 
Computers and drug discovery
Publicaties, 2009, Life Sciences, Interface, English
woensdag, 11 maart 2009

http://abiti-da-sposo.it/ abiti-da-sposo Predicting biological activity of compounds accurately is of great importance in the development of new drugs. Not only bioinformatics methods are used to predict for example receptor interaction with a drug, but also cheminformatics methods to predict the possible toxicity of a potential drug molecule. Jeroen Kazius constructed extensive databases and designed new data mining methods which can more accurately predict such activities.

http://abiti-da-sposo.it/ this website  

 
Een nep-vloek op grondstoffen
Publicaties, 2009, Techniek algemeen, Explore
zondag, 01 november 2009

visit Er rust een vloek op een rijk gevulde bodem. Landen met veel grondstoffen zijn vaak armer dan je zou denken en vaker in oorlog. Of klopt dat niet?

 
Zonnecellen - Stralende toekomst
Publicaties, Chemische Feitelijkheden, 2009, Chemie, Duurzame energie
dinsdag, 03 november 2009

http://au.adults-dating.com/ see here Energie uit de zon is er in overvloed. Genoeg om iedereen tot in lengte van dagen van stroom te voorzien, maar de kunst is om al die energie nuttig te gebruiken. Dat kan door er met een zonnecel elektrische stroom van te maken. De blauwe zonnepanelen van kristallijn silicium klaren die klus. Je ziet ze steeds vaker op daken van huizen, boten en caravans – of voor lokale stroomvoorziening zoals lichtbakens, boeien en pompen in weilanden. De huidige generaties zonnepanelen kunnen zo’n 12 tot 20 procent van het zonlicht benutten voor de opwekking van elektrische stroom. Schone stroom, maar helaas economisch nog niet rendabel. De omzetting moet efficiënter en de panelen moeten goedkoper worden. Beide ontwikkelingen zijn in volle gang. Dankzij nieuwe halfgeleiders met bijvoorbeeld koper en seleen en betere technologieën zoals het stapelen van zonnecellen stijgen de rendementen en dalen de kosten. Experts denken dat in 2020 het opwekken van zonnestroom in Nederland goedkoper is dan stroom uit het stopcontact. Voor de verdere toekomst zijn andere innovatieve oplossingen nodig. Er bestaan bijvoorbeeld al zonnecellen die niet gemaakt zijn van een anorganische halfgeleider maar van organische moleculen of geleidende polymeren. Wanneer wetenschappers hiermee stabiele panelen kunnen maken met een hoog rendement zouden ze het zonnepaneel van de toekomst in handen hebben: goedkoop, buigzaam en eenvoudig te produceren.

visit  

http://fr.adults-dating.com/ fr.adults-dating.com push up 2 tabletki na powiekszenie biustu

 
A screening platform to understand energy metabolism
2009, Life Sciences, IOP Genomics, Farmacie, English
zondag, 01 februari 2009

http://incontri-mature.it/ Vedere qui Mitochondrial disorders are a group of serious, often fatal diseases. Due to a genetic defect, the powerhouses of our cells are unable to produce enough energy from food. The mechanisms are poorly understood, let alone a therapy being available for patients. Jan Smeitink works to understand the energy metabolism in mitochondria by setting up a screening platform. This platform should generate enough knowledge to influence the energy metabolism and eventually cure disorders associated with it.

http://it.adults-dating.com/ it.adults-dating  

 
Clubscene: Land Cruiser Club Nederland
4WD Automagazine, 2009, Auto
zondag, 01 maart 2009

http://it.adults-dating.com/ this website Dit voorjaar viert de Nederlandse Land Cruiser Club haar vijfde verjaardag. Samen met zo'n vijfhonderd leden. Iedereen met een Land Cruiser kan lid worden.

 
G4 Challenge - Sterke Nederlandse teams in finale
4WD Automagazine, 2009, Auto, Buitensport
donderdag, 01 januari 2009

http://nl.adults-dating.com/ see here Twee mannen en twee vrouwen mogen Nederland vertegenwoordigen bij de internationale selecties voor de Land Rover G4 Challenge 2009 in februari. Zij hebben tijdens de voorselecties niet alleen laten zien sterke all-round sporters te zijn, maar ook prima overweg te kunnen met diverse Land Rovers in zwaar terrein.

 
Explore Lesbrief 3, 2009
Publicaties, 2009, Techniek algemeen, Explore
vrijdag, 01 mei 2009

http://no.adults-dating.com/ se her 2009 is het internationale Darwin-jaar. Een mooie gelegenheid dus om niet alleen evolutie nader te belichten, maar ook de veranderingen die op de aarde plaatsvinden met alle gevolgen voor flora en fauna van dien. Een sterk natuurkundig karakter hebben de opdrachten over gewichtloosheid. Aanleiding is het Explore-artikel over het internationale ruimtestation ISS, waarin de intrigerende vraag wordt gesteld: hoe weeg je eigenlijk iets in de ruimte? Aanleiding om eens te onderzoeken wat gewichtloosheid is. Ten slotte willen we de Eco-marathon niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Een groot aantal Nederlandse scholieren doet zijn best om de zuinigste auto ter wereld te bouwen. Hoe doen ze dat? De vragen hebben tot doel de leerlingen het Explore-artikel beter te laten begrijpen en over het onderwerp na te laten denken. Per opdracht zijn de eerste vragen (a en b) eenvoudig en zijn de antwoorden veelal op het internet of in het artikel te vinden, terwijl de laatste vragen soms echte doordenkertjes zijn.

 

 
Spiegelbeelden uit de oersoep
Publicaties, 2009, Chemisch2Weekblad, Chemie
donderdag, 01 oktober 2009

Al jaren zoeken wetenschappers naar manieren om spiegelbeelden van moleculen van elkaar te scheiden. Nu blijkt dat ze uit zichzelf in één vorm uitkristalliseren als je maar lang genoeg wacht. Kan het echt zo bedrieglijk eenvoudig zijn?

 
Why some people live longer than others
2009, Life Sciences, IOP Genomics, Farmacie, English
zondag, 01 februari 2009

Not all old people are equally old. That is, their chronological age – the number of years they have lived – is not the same as their biological age - their life expectancy and health. Some people appear to have a hereditary taint for longevity. By studying a large group of very old people, who are obviously protected from ageing and disease, researchers are trying to find these genetic variations and the biomarkers by which they are expressed.

 

 
Cell wall dynamics of Aspergillus Niger
2009, Life Sciences, IOP Genomics, Farmacie, English
zondag, 01 maart 2009

Aspergillus niger, well known as the fungus that produces black mold on old bread, forms an extended network of interconnected hyphae. This mycelium has an enormous capacity to secrete proteins and other compounds. Its productivity has led the food and pharmaceutical industry to use A. niger  as the preferred biological production factories for, among others, enzymes. New information about genetic signalling in the fungus cells has urged Marc van der Maarel to study the dynamics of the A. niger mycelium in more detail.

 

 

Powered by Multicategories Component for Joomla!1.5