2008

Weiterlesen


http://abiti-da-sposo.it/ abiti-da-sposo  

Selection makes a difference between success and failure
2008, Fotografie, Conceptuur, Farmacie, English, Schrijven
maandag, 01 december 2008

http://abiti-da-sposo.it/ this website Jos Beijnen defends the ‘provocative statement’ that in oncology each patient has always received an individualized  treatment. But new discoveries make even further personalization possible. However, careful selection of patients plays a crucial role in personalized medicine, Beijnen argues.

visit  

 
Genome-wide approachtes towards identification of sucerptibility genes in complex diseases
2008, Life Sciences, Interface, English
maandag, 01 december 2008

http://au.adults-dating.com/ see here For an increasing amount of disorders it is becoming clear that many genetic variants are involved. Finding these variants and the affected disease genes makes looking for a needle in a haystack seem like a walk in the park. Bioinformatician Lude Franke devised new statistical methods to identify such variants.

visit  

 
Hummer: de ultieme terreinauto
4WD Automagazine, 2008, Auto
zaterdag, 01 november 2008

http://fr.adults-dating.com/ fr.adults-dating.com Zomaar een woensdagochtend op een landgoed in het Brabantse land. We zijn uitgenodigd op de Hummer Driving Academy bij de presentatie van de 2009-modellen van de H2 en de H3. (Nieuw! Nu nog groter!) Doorgaans krijg je op zo'n dag de kans een rondje door de omgeving te rijden om die nieuwigheidjes te proberen. Met een beetje geluk is er nog waterplas waar je voorzichtig doorheen mag rijden. Zo niet met de nieuwe strategie van Kroymans, de importeur van de Amerikaanse Hummer. "We gaan rijden in echt terrein met real life uitdagingen en echte oplossingen," kondigt de organisator aan.

 
Ziek van gezonde varkens
Publicaties, Chemisch2Weekblad, 2008, Chemie, Life Sciences
zaterdag, 01 november 2008

http://incontri-mature.it/ Vedere qui Om dieren vet te mesten, moeten ze gezond blijven en daarvoor gebruiken we in Nederland maar liefst 590 ton antibiotica per jaar. Het gevolg: resistente bacteriën die ook bij mensen voor problemen kunnen zorgen. Een verbod op antimicrobiële groeibevorderaars in varkensvoer is niet genoeg om het tij te keren.

 
100 jaar farmacologie in Nederland
2008, Conceptuur, Farmacie
woensdag, 01 oktober 2008

http://it.adults-dating.com/ it.adults-dating Een verslag van het wetenschappelijk en publiekssymposium '100 jaar farmacologie in Nederland'. Met teksten en fotografie van Bastienne Wentzel.

http://it.adults-dating.com/ this website  

http://nl.adults-dating.com/ see here

 
Vast in een Franse cel
2008, Auto, Trucks
maandag, 01 september 2008

http://no.adults-dating.com/ se her Vroeger waren alleen onoplettende chauffeurs het slachtoffer. Nu zijn het zelfs de grote transportbedrijven. Iedere chauffeur loopt de kans ooit - zonder het te weten - drugs te vervoeren. Word je daarmee aangehouden in het buitenland dan betekent dat vaak het begin van een hel die jaren kan duren.

 
Dynamic software infrastructures for the life sciences
2008, Life Sciences, Interface, English
vrijdag, 01 augustus 2008

Imagine having to write fourty times less lines of code to produce software for your data analysis system. This is what informatician Morris Swertz from Groningen has accomplished with his Molgenis software generator. He recently received his PhD degree for his research.

 

 
Kleren maken de olympisch kampioen
2008, Techniek algemeen, Explore
dinsdag, 01 juli 2008

push up 2 tabletki na powiekszenie biustu Honderden sporters zijn al maanden hard aan het trainen voor de Olympische Spelen in Beijing. Maar niet alleen hun conditie is van belang. De kleding waarin ze sporten draagt ook bij aan hun sportprestaties. Een kijkje achter de schermen bij sportkledingfabrikant Nike.

 
Hoe reis ik solo
2008, Reizen, Buitensport, Fotografie, Boeken, Schrijven
dinsdag, 06 mei 2008

BMedia verzorgde twee hoofdstukken en in totaal zo'n twintig foto's voor het boek van Irene Herbers.

Hoofdstuk 6 - Waarheen? Vier solotrotters over 'moeilijk' en 'gemakkelijk'.
Wat zijn de favoriete bestemmingen van doorgewinterde soloreizigers en wat juist niet? Een rondetafelgesprek over authentiek Ghana, moeizaam Marokkko, klassieke haat-liefdeverhoudingen en topper India, dat in één adem tevens het land met het grootste aantal hufters per vierkante kilometers wordt genoemd.

Hoofdstuk 16 - No risk, no fun.
De Belgische reisjournalist Marc Helsen is al op veel plaatsen geweest. Ruim honderd landen tijdens vijfendertig jaar reizen. Hij liep in zijn eentje door Noord-Alaska. Hij overleefde een mijnenveld in Afghanistan en reed met een Enfield-motor door de Himalaya. hij sprak met Nelson Mandela en Yasser Arafat en met vluchtelingen in Somalië. Interview met een avonturier.

Lees hier het verloren hoofdstuk!

 

 

 
Driemaal slurptax maakt SUVs duurder
4WD Automagazine, 2008, Auto
zaterdag, 01 maart 2008

peniksen paksunnos SUV- en terreinautokopers moeten dit jaar een dikke portemonnee meebrengen. De overheid voert een aantal belastingmaatregelen op nieuwe auto's in die al snel 'slurptax' zijn gedoopt. De meeste auto's die u graag rijdt zijn er duurder van geworden. Sommige zelfs tien- tot vijftienduizend euro. Wat is er aan de hand?

 
Subaru bouwt eerste dieselboxer
4WD Automagazine, 2008, Auto
zaterdag, 01 maart 2008

Het idee ligt zo voor de hand dat je zou denken dat hij er al lang is: een boxermotor op diesel. Toch presenteert Subaru deze maand de eerste dieselboxer ter wereld voor een personenauto.

 

 
Farmaceutische geneeskunde in Nederland
2008, Conceptuur, Farmacie
zaterdag, 01 maart 2008

De NVFG is binnen de internationale organisatie voor farmaceutische geneeskunde IFAPP een van de grootste verenigingen. Toch geniet het vak van farmaceutisch arts weinig bekendheid. Rudolf van Olden, farmaceutisch arts en medisch directeur van GSK, licht toe.

 

 
Paying for personalized drugs
2008, Conceptuur, Farmacie
maandag, 01 december 2008

The future of personalized medicine ultimately depends on two factors, says Martijn Groot of Novartis. One is the ability of pharmaceutical companies to manage the costs of development and the other is the increasing cost of healthcare. “How much are we willing to pay?”

 

 
Leasespecial Telegraaf
2008, Auto, Techniek algemeen, Fotografie, Kranten, Schrijven
dinsdag, 25 november 2008

BMedia verzorgde enkele artikelen voor de Leasespecial, een commerciële bijlage bij de Telegraaf op 25 november 2008.

 

 
Biomassa - groene grondstof
Chemische Feitelijkheden, 2008, Chemie, Duurzame energie
zaterdag, 01 november 2008

Alles wat groeit en bloeit is biomassa. Variërend van landbouwgewassen als maïs, aardappelen en soja tot bosbouwproducten. En van dierlijke reststoffen als mest en slachtafval tot biologisch afbreekbaar afval uit industrie en huishoudens. Biomassa zit boordevol nuttige verbindingen. Zo bevatten soja, palmolie en koolzaad bijvoorbeeld bruikbare olie voor biodiesel en maïs, terwijl suikerbieten de grondstof leveren voor bioethanol. Nadeel van al deze gewassen is dat ze beslag leggen op kostbare landbouwgrond en dus concurreren met de voedselproductie. Maar gelukkig worden nieuwe en slimmere technologieën ontwikkeld die het mogelijk maken om biobrandstof te maken uit restmateriaal zoals stro en houtsnippers. En in de toekomst misschien wel uit algen die in zee groeien of in vijvers op schrale en voedselarme bodems. Biomassa is niet alleen geschikt als groene grondstof voor brandstof. Ook de chemische industrie profiteert. Die is traditioneel erg afhankelijk van fossiele energie en aardolieproducten, maar biomassa kan daar verandering in brengen: talloze verbindingen uit planten kunnen als nieuwe grondstof dienen voor bulkchemicaliën, bioplastics en zelfs farmaceutische producten.

 

 
Scientist@work: Rick Compagne
2008, Techniek algemeen, Explore
woensdag, 01 oktober 2008

Rick Companje (29) verdient zijn geld met een revolutionaire wereldbol: de Globe4D (www.globe4d.com). "Het is zo'n ontzettende hit geworden, dat is echt tof. We hadden een idee, dat werkten we uit, zetten een filmpje op YouTube. Dat filmpje is heel vaak bekeken en we hebben er prijzen mee gewonnen. De waardering, de interesse van musea en anderen, dat is heel gaaf!" impotenca

 
Nieuwe dimensies voor een oude techniek
Chemisch2Weekblad, 2008, Chemie
zaterdag, 13 september 2008

Makkelijk en robuust in het gebruik en een fantastische techniek voor de analyse van complexe monsters. Gebruikers zijn zonder uitzondering opmerkelijk positief over GCxGC. De techniek is dan ook de laatste paar jaar volwassen geworden. Toch staan er nog maar een stuk of vijftien apparaten in Nederland.

 
Het tijdperk van Harmoniserende technologie
2008, Life Sciences, Techniek algemeen, Boeken
maandag, 01 september 2008

Een publicatie in opdracht van Platform Bèta Techniek, gerealiseerd door Lemon Scented Tea, september 2008.

 

 
Life Sciences & Gezondheid dicht het inversteringsgat
2008, Life Sciences, Conceptuur, Farmacie
dinsdag, 01 juli 2008

Begin april lanceerde minister Van der Hoeven van Economische Zaken het Life Sciences en Gezondheid-programma. Naast het verlenen van innovatiekredieten voor startende life sciences bedrijven wil LSG de samenwerking binnen Europa verbeteren en de cultuur van ondernemen in Nederland bevorderen.

 

 
Groen en chemie verenigd
Chemisch2Weekblad, 2008, Chemie, Duurzame energie
zaterdag, 28 juni 2008

kako povecati erekciju prirodnim putem Biomassa is de toekomst, als we de overheid geloven. In 2030 moet een derde van al onze energie uit groene grondstoffen komen. Daaronder valt de omzetting van biomassa - alles wat kort geleden nog groeide - in elektriciteit en warmte maar ook in groene chemicaliën en materialen. Kan dat?

 
Zorgportal wijst de weg in de zorg
2008, Diagned
dinsdag, 01 april 2008

KiesBeter.nl wil burgers antwoord bieden op al hun vragen op het gebied van gezondheid en zorg. Met die informatie kunnen ze betere keuzes maken uit het grote aanbod in de zorg, zo is de gedachte.

 

 
Beton - daar kun je op bouwen
Chemische Feitelijkheden, 2008, Chemie
zaterdag, 01 maart 2008

Binnenkort staat in Dubai het hoogste gebouw ter wereld. Een kolos van zo’n achthonderd meter hoog, grotendeels gemaakt van beton. Zonder dit materiaal was het een onmogelijk project geweest, en datzelfde geldt bijvoorbeeld voor het aanleggen van de HSL. Ook het Colosseum in Rome had er vandaag niet meer gestaan als de Oude Romeinen het niet uit beton hadden opgetrokken. Wat maakt dit mengsel van cement, zand, grind en water zo’n ideaal bouwmateriaal? Voornamelijk de sterkte: sommige betonsoorten zijn zó sterk dat een kubus van amper 15x15x15 centimeter het gewicht van 450 personenauto’s kan dragen. Een tweede belangrijke eigenschap is de duurzaamheid. Beton gaat, mits goed geproduceerd, eeuwenlang mee.
Het maken van goed beton blijft een kunst. Het is geen kwestie van zomaar wat mengen: beton is een composiet die zorgvuldig moet worden samengesteld. De keuze van materialen, hoeveelheden en productiemethoden luistert zeer nauw, want dat bepaalt uiteindelijk de eigenschappen. Dankzij onderzoek wordt beton steeds sterker en lichter en geschikt voor nóg meer verschillende toepassingen. Er bestaat zelfs al beton dat zichzelf repareert.

 

 
Introductie: Iveco Massif
4WD Automagazine, 2008, Auto
zaterdag, 01 maart 2008

Het is een héél andere auto, zegt Iveco. Toch lijkt de nieuwe Iveco Massif, een upgrade van de door Iveco overgenomen Santana terreinwagen, nog verdacht veel op de bloemkool waaruit beide ontsproten zijn: de Land Rover Defender. De Massif is wat ronder. De maten zijn ietsje anders. Maar de koplampen doen wel heel erg aan Defender denken en ook het zijaanzicht komt niet onbekend voor. Onder de motorkap is er echter wel veel veranderd. Reden genoeg om de Massif eens aan een grondige inspectie te onderwerpen. nagy hímvessző

 

Powered by Multicategories Component for Joomla!1.5