Chemie

peniksen paksunnos


impotenca  

Update - Biobanken
Chemisch2Weekblad, Chemie, 2016, Schrijven, Redigeren
zondag, 20 november 2016
Update Biobanken 2016Automatisering: Controle op afstand voor gemak en maximale veiligheid

kako povecati erekciju prirodnim putem Met onder andere: Stikstofkoeling | Veiligheidswerkbanken | Monitoring op afstand | Energiebesparing

nagy hímvessző BMedia verzorgde de redactionele inhoud voor deze C2W Update Biobanken, november 2016, waaronder het volgende artikel.

 
Update - Chromatografie
Chemisch2Weekblad, Chemie, 2016, Schrijven, Redigeren
zaterdag, 15 oktober 2016
Update Chromatografie 2016Onovertroffen gevoeligheid:
ongekende mogelijkheden in chromatografie

Weiterlesen Met onder andere: Totaaloplossingen | High performance GCMS | Tweedehands is hot | Monstervoorbereiding in HPLC | Leveranciersoverzicht

http://abiti-da-sposo.it/ abiti-da-sposo BMedia verzorgde de redactionele inhoud voor deze C2W Update Chromatografie, oktober 2016, waaronder het volgende artikel.

 
Jonge startup maakt een herlaadbare waterbatterij
Chemisch2Weekblad, Chemie, Duurzame energie, 2016, Schrijven
maandag, 15 augustus 2016

http://abiti-da-sposo.it/ this website AquabatteryHet Delftse bedrijf AquaBattery begon in 2014 aan het ontwikkelen van energieopslag in water op basis van omgekeerde elektrodialyse. Eind dit jaar moet een pilot draaien in een energieneutraal huis.

visit Dit artikel is gepubliceerd in C2W.

 
Veroudering - Onontkoombaar verval
Chemische Feitelijkheden, Chemie, Life Sciences, 2016, Schrijven
vrijdag, 24 juni 2016

http://au.adults-dating.com/ see here CF VerouderingOuder worden gaat vanzelf, maar veroudering is een gecompliceerd proces. Alles wat bijdraagt aan het verval van een systeem; een mens, dier of ding, is veroudering. Slijtage, ziekte en sterven zijn onderdelen ervan. Mensen en de meeste andere organismen verouderen deels doordat onze genen niet perfect staan afgesteld. Maar we verouderen ook door pech: we staan bloot aan bijvoorbeeld zonnestraling of toxische stoffen waardoor we eerder ouder worden. En gezond leven draagt weer bij aan het vertragen van het proces. Onze genen zijn gelukkig goed in het opruimen van de schade, maar zoals gezegd niet perfect waardoor schade ophoopt. Cellen zijn zo geprogrammeerd dat ze afsterven als ze kapot zijn en stamcellen vernieuwen vervolgens het weefsel. Verder is een goed metabolisme van cruciaal belang. Onderdelen daarvan zijn de hormoonhuishouding, eiwithuishouding en de energiehuishouding van mitochondriën. Daarin blijkt een enzymcomplex centraal te staan dat onder andere faam verwierf als doelwit van resveratrol en rapamycine. Veel onderzoek wordt gedaan aan het begrijpen van al deze processen, zodat we meer invloed kunnen uitoefenen op gezond ouder worden.

visit  

 
Gist maakt gelabelde eiwitten
Chemisch2Weekblad, Chemie, Life Sciences, 2016, Schrijven
vrijdag, 03 juni 2016

http://fr.adults-dating.com/ fr.adults-dating.com C2W10 GistStabiel-isotoop gelabelde referentie-eiwitten voor MS zijn lastig te maken en duur. De oplossing: zorg dat cellen gelabelde eiwitten produceren.

http://incontri-mature.it/ Vedere qui Dit artikel is gepubliceerd in C2W10, juni 2016.

http://it.adults-dating.com/ it.adults-dating

 
ECN zorgt voor Europese certificering van bio-based producten
Chemie, Duurzame energie, 2016, ECN, Schrijven
dinsdag, 05 april 2016

http://it.adults-dating.com/ this website ECN Biobased  nieuwsberichtOp weg naar een duurzame, circulaire economie worden steeds meer producten gemaakt uit biomassa. Dat is materiaal afkomstig van planten die recent groeiden. "Een product noemen we nu 'bio-based' als een deel uit biomassa bestaat. Het is niet vastgelegd hoe groot dat deel moet zijn," zegt Jaap Hooijmans, senior onderzoeker bij ECN. Tot nu toe ontbrak het namelijk aan een gecertificeerd label voor bio-based producten. Diverse instanties ontwikkelden wel een eigen label, maar het was voor de consument lastig om te bepalen wat zo'n label precies betekent.

http://nl.adults-dating.com/ see here Dit artikel is gepubliceerd als nieuwsbericht van ECN op dinsdag 5 april 2016.

 
Water helpt zichzelf splitsen
Chemisch2Weekblad, Chemie, 2016, Schrijven
vrijdag, 04 maart 2016

http://no.adults-dating.com/ se her C2W4 MetaalclustersTijdens de fotosynthese splitsen enzymen water in waterstof en zuurstof. Om dit te kunnen vertalen naar industriële waterstofproductie moeten onderzoekers eerst beter begrijpen hoe de natuur dit doet.

Dit artikel is gepubliceerd in C2W nr. 4, 4 maart 2016.

 

 
Kat in een kooi doet het beter
Chemisch2Weekblad, Chemie, 2015, Schrijven
zondag, 01 november 2015

C2W20 kat in kooiKatalyse in een nanodoosje, zoals een kubus, piramide, bol of buisje levert heel andere chemie op dan wanneer de moleculen de vrijheid hebben. Met vakgroep-overschrijdend onderzoek willen Amsterdamse en Groningse onderzoekers daar meer inzicht in krijgen.

Dit artikel is gepubliceerd in C2W nr. 20, november 2015.

 

 
Meer dan de som der delen
Chemisch2Weekblad, Chemie, 2015, Schrijven
woensdag, 23 september 2015

C2W16 systeemchemieEvolutie nabootsen? Leven maken in het lab? Dat is nogal een ambitieus plan. Toch is dat wat onderzoekers binnen de systeemchemie voor ogen hebben. Een overzicht van dit nieuwe, grote vakgebied.

Dit artikel is gepubliceerd in C2W nr. 16, september 2015.

 
Moleculen uit het verleden geven garantie voor de toekomst
Chemie, Life Sciences, Kijk, 2015, Schrijven
maandag, 17 augustus 2015

KIJK9-2015 kalkalgjeMeer broeikasgas in de lucht veroorzaakt meer opwarming van de aarde, dat is bekend. Maar klimaatonderzoekers van het NIOZ op Texel vinden de voorspellingen over klimaatverandering ten gevolge van onze vervuiling niet nauwkeurig genoeg. Met behulp van chemische fossielen kunnen zij nog preciezer voorspellen hoe warm het wordt in de toekomst. Van de resultaten staan de zweetdruppeltjes op je voorhoofd…

Dit artikel is gepubliceerd in KIJK 9, 17 augustus 2015.

 

 

 
IJzer - Oersterk in verbinding
Chemische Feitelijkheden, Chemie, 2015
vrijdag, 05 juni 2015

CF IJzerEenderde van de aarde bestaat uit het element ijzer. En ook in de ruimte komt het zoveel voor, dat er meteorieten op aarde zijn geland die bijna helemaal uit ijzer bestaan. De eerste ijzeren voorwerpen maakten mensen duizenden jaren geleden dan ook van meteorietijzer. In het recente verleden heeft ijzer de industrialisatie van Nederland op gang geholpen in de 18e eeuw. In de bodem van de Achterhoek was zoveel ijzererts te vinden dat er grote ijzerfabrieken werden gebouwd. Daarin wordt ijzererts met kool verhit tot het gesmolten zuivere ijzer zich afscheidt en kan worden verwerkt. Hoogovens werken nog steeds op die manier.

 
Corrosie in de gaten hebben
Chemisch2Weekblad, Chemie, 2015
vrijdag, 10 april 2015

Yves Van Ingelgem is ambitieus. "Binnen twee jaar willen we financieel onafhankelijk zijn," zegt hij over zijn startup Zensor. Diverse grote buitenlandse klanten zoals Gasunie en Air Liquide zijn al binnen.

Dit artikel is gepubliceerd in C2W6, 10 april 2015.

 

 
Slimme polymeren repareren je knie
Chemisch2Weekblad, Chemie, Life Sciences, 2014
vrijdag, 24 oktober 2014

Een beetje van het lab en een beetje van jezelf. Dat is de essentie van tissue engineering, waarbij je het lichaam er toe aanzet zelf kapotte onderdelen te repareren. Polymeren helpen daarbij een handje.

Dit artikel is gepubliceerd in C2W18 - 24 oktober 2014, en in MeMo no 2, maart 2015.

 

 
CertifHy geeft garantie op groene waterstof
Chemie, Duurzame energie, 2016, ECN, Schrijven
donderdag, 10 november 2016

ECN CertifHyHet gebruik van waterstofgas bijvoorbeeld in de industrie of voor transport kan een bijdrage leveren aan de vergroening van de energiehuishouding, zeker wanneer het duurzaam wordt geproduceerd. Daarom werd eind oktober CertifHy gepresenteerd, een plan voor een EU-breed certificeringssysteem voor groene waterstof dat op brede steun kan rekenen.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd op 10 november 2016 op de website van ECN.

 

 
Eeuwige nazorg: niet meer nodig met duurzaam stortbeheer?
Chemie, Duurzame energie, 2016, ECN, Schrijven
vrijdag, 30 september 2016

ECN Duurzaam stortenECN en RIVM publiceren samen een innovatief beoordelingssysteem waarmee wordt berekend wat acceptabele emissies van duurzaam beheerde stortplaatsen zijn. Bij deze emissies hoeven stortplaatsen niet meer eeuwigdurend te worden afgesloten. Dat kost veel minder geld en bovendien kan de stortlocatie een nieuwe bestemming krijgen. Een aanwinst voor de circulaire economie.

Dit nieuwsbericht werd op 30 september 2016 gepubliceerd op de website van ECN.

 
C2W Update - Single Use
Chemisch2Weekblad, Chemie, 2016, Schrijven, Redigeren
vrijdag, 01 juli 2016

C2W Update - Single Use 2016Standaard past het best

Kostenbesparing en flexibiliteit in productie zijn slechts enkele van de voordelen van standaardisatie van single-use componenten. De industrie werkt naar zo'n standaard toe.

BMedia verzorgde enkele redactionele artikelen voor deze C2W Update Single Use, juli 2016, waaronder het volgende artikel.

 

 
Innovative white layer improves efficiency of bifacial solar panels
Chemie, English, Duurzame energie, 2016, ECN, Schrijven
vrijdag, 24 juni 2016

ECN White bifacialDutch energy research institute ECN has developed a new bifacial solar panel design with a white layer between and around the cells. These white bifacial solar panels show a 5% increase in energy yield with respect to bifacial panels with a glass back and show the same maximum power output as a monofacial module.

This newsitem was published on the ECN website on 16 June, 2016.

 
Tweede Kamer biedt perspectief voor CO2-afvang en opslag
Chemie, Duurzame energie, 2016, ECN, Schrijven
vrijdag, 27 mei 2016

In de visie van ECN is de afvang en opslag van CO2 één van de essentiële maatregelen om tot eECN CO2 afvang nieuwsberichten klimaat neutrale energievoorziening te komen. Deze week is een motie door de Tweede Kamer aangenomen.

Dit artikel is gepubliceerd als ECN nieuwsbericht op vrijdag 27 mei 2016.

 

 
Silicium - veelzijdig tegen wil en dank
Chemische Feitelijkheden, Chemie, Techniek algemeen, Duurzame energie, 2016, Schrijven
vrijdag, 01 april 2016

CF323 SiliciumAl twee miljoen jaar geleden maakten mensachtigen gereedschap van vuursteen, dat bestaat uit een verbinding van het element silicium. Glas, dat is gemaakt van hetzelfde materiaal, namelijk siliciumdioxide, is al sinds de Egyptenaren bekend en bemind. Glas bestaat er in zoveel vormen dat het niet weg te denken is uit onze samenleving, van tafelwaren tot ruiten en laboratoriumglas tot isolatiemateriaal. Het materiaal heeft de meest uiteenlopende eigenschappen, allemaal voortkomend uit kleine toevoegingen van andere elementen aan siliciumdioxide.

 
The challenge to bring medicines to the market
Chemie, Fotografie, Farmacie, English, 2016, Schrijven
dinsdag, 01 maart 2016

IMM2015 Silvie MeeuwissenMany IMM graduates pursue a career in academia. But just as many of them venture out into an industrial career to contribute to the valorization of scientific research. Silvie Meeuwissen is one of those scientists. After a successful but fundamental PhD project she preferred the more applied research at ChemConnection, a contract research and manufacturing company. From the state of the art laboratory of the company in Oss she tells us why.

This interview appeared in the 2015 annual report of the Nijmegen Institute of Molecules and Materials (IMM).

 

 
Pluto geeft geheimen prijs
Chemisch2Weekblad, Chemie, 2015, Schrijven
woensdag, 23 september 2015

C2W16 PlutoPluto dankt zijn rode kleur aan zogeheten tholines. Dankzij die waarneming van NASA-ruimtesonde New Horizons zitten astrochemici nu op het puntje van hun stoel.

Dit artikel is gepubliceerd in C2W nr. 16, september 2015.

 
Chemische foto's maken op nanoschaal
Chemisch2Weekblad, Chemie, Nanotechnologie, 2015, Schrijven
woensdag, 23 september 2015

C2W16 AFMZowel chemici als biologen willen graag precies weten waar op een oppervlak een molecuul zich bevindt en welk molecuul het is. Denk aan eiwitten op een celmembraan of reactanten op een katalysator. Met een slimme combinatie van microscopie en spectroscopie lukt dat steeds beter.

Dit artikel is gepubliceerd in C2W nr. 16, september 2015.

 
Controle over het oppervlak geeft onbegrensde mogelijkheden
Chemisch2Weekblad, Chemie, Nanotechnologie, 2015
zondag, 21 juni 2015

SurfixHet jonge Wageningse bedrijf Surfix maakt nanocoatings voor chips en sensoren. Daarmee passen ze de eigenschappen van het oppervlak aan aan de wensen van hun klanten. Die zitten over de hele wereld.

Dit artikel is gepubliceerd in C2W nr 12, juni 2015.

 
Vissen met ijzer verpakt in kool
Chemisch2Weekblad, Chemie, Nanotechnologie, 2015
vrijdag, 08 mei 2015

Fijn verdeeld ijzer kan opgeloste zware metalen uit water verwijderen. Maar los zwevende ijzernanodeeltjes reageren te snel met lucht. Utrechtse onderzoekers ontwikkelden daarom een verpakkingsmateriaal.

Dit artikel is gepubliceerd in C2W8, 8 mei 2015

 

 
Cel wordt chemische fabriek
Chemisch2Weekblad, Chemie, Life Sciences, 2015
zaterdag, 14 maart 2015

“Overgangsmetaalcomplexen zijn heel veelzijdige katalysatoren. Maar in vergelijking met enzymen zijn ze langzaam”, stelt biochemicus Gerard Roelfes. Enzymen daarentegen kennen slechts een beperkt aantal chemische kunsten. Daarom combineert Roelfes beide.

Dit artikel is gepubliceerd in C2W3 - 20 februari 2015.

 

 
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>
Pagina 1 van 2

Powered by Multicategories Component for Joomla!1.5