Nanotechnologie

impotenca


kako povecati erekciju prirodnim putem  

Chemische foto's maken op nanoschaal
Chemisch2Weekblad, Chemie, Nanotechnologie, 2015, Schrijven
woensdag, 23 september 2015

nagy hímvessző C2W16 AFMZowel chemici als biologen willen graag precies weten waar op een oppervlak een molecuul zich bevindt en welk molecuul het is. Denk aan eiwitten op een celmembraan of reactanten op een katalysator. Met een slimme combinatie van microscopie en spectroscopie lukt dat steeds beter.

Weiterlesen Dit artikel is gepubliceerd in C2W nr. 16, september 2015.

 
Controle over het oppervlak geeft onbegrensde mogelijkheden
Chemisch2Weekblad, Chemie, Nanotechnologie, 2015
zondag, 21 juni 2015

http://abiti-da-sposo.it/ abiti-da-sposo SurfixHet jonge Wageningse bedrijf Surfix maakt nanocoatings voor chips en sensoren. Daarmee passen ze de eigenschappen van het oppervlak aan aan de wensen van hun klanten. Die zitten over de hele wereld.

http://abiti-da-sposo.it/ this website Dit artikel is gepubliceerd in C2W nr 12, juni 2015.

visit

 
Vloeibare kristallen - Bijzonder beeld
Chemische Feitelijkheden, Chemie, Techniek algemeen, Nanotechnologie, 2014
dinsdag, 01 april 2014

http://au.adults-dating.com/ see here We gebruiken ze dagelijks, laptops, smartphones, digitale horloges en rekenmachines met een liquid christal display (lcd). Die beeldschermen kunnen niet zonder vloeibaar kristal, een bijzondere stoffase die een Oostenrijkse botanicus per toeval ontdekte.

visit Het materiaal gedraagt zich als een vloeistof, maar verstrooit ook licht. En net als kristallen is het beïnvloedbaar door elektrische velden. Dat betekent dat de moleculen, in tegenstelling tot in een normale vloeistof, enigszins geordend zijn zoals in een kristal. De moleculen in het vloeibare kristal hebben een stijf middenstuk, een staaf bijvoorbeeld, voorzien van flexibele zijarmen. De staven ordenen zich op allerlei manieren, in laagjes, kolommen of zelfs wenteltrappen. De ordening geeft bijzondere eigenschappen die ook nog eens afhangen van de richting waarin je door het materiaal kijkt. Zo is de breking van licht anders van voor naar achter dan van links naar rechts. Dit verschil in brekingsindex zorgt onder meer voor de karakteristieke plaatjes vergelijkbaar met die van zeepbellen. De werking van een lcd draait volledig om de unieke eigenschap om licht af te buigen of te draaien. Onderzoekers ontwikkelen nog steeds nieuwe materialen om beeldschermen scherper en sneller te maken of voor toepassing als sensor om temperatuur te meten en vocht of chemicaliën te detecteren.

http://fr.adults-dating.com/ fr.adults-dating.com  

 
Inception in het echt
Life Sciences, Techniek algemeen, Nanotechnologie, Kijk, 2013
donderdag, 01 augustus 2013

http://incontri-mature.it/ Vedere qui foto: Niels Blekemolen

http://it.adults-dating.com/ it.adults-dating push up 2 tabletki na powiekszenie biustu Zelfs in je diepste slaap zijn je hersenen op en top actief. Je brein verwerkt dan allerlei herinneringen. Missc peniksen paksunnos hien is het ook wel mogelijk slapend iets nieuws te leren met speciale technieken. In de toekomst zouden deze technieken mensen van hun angsten of depressies af kunnen helpen. Of er gewoon voor zorgen dat je slapend je examen haalt.

http://it.adults-dating.com/ this website Dit artikel is gepubliceerd in KIJK nr 08, 2013.

http://nl.adults-dating.com/ see here  

 
Van speelgoed voor fysici tot concurrent van silicium
Chemisch2Weekblad, Techniek algemeen, Nanotechnologie, 2012
vrijdag, 23 november 2012

http://no.adults-dating.com/ se her Grafeen (c) Santa Barbara

Het wondermateriaal grafeen geleidt elektriciteit goed, misschien wel te goed. Als er eenmaal elektronen stromen zijn ze niet meer te stoppen. En dat is onhandig voor bijvoorbeeld gebruik in een elektronische schakeling die daardoor niet uitgezet kan worden. Er zijn wel trucs voor, maar dichtbij een toepassing zijn we nog niet.

 

 

 
Veilig werken met nanotech
2007, Chemisch2Weekblad, Chemie, Nanotechnologie
zaterdag, 17 februari 2007

Zijn nanodeeltjes slecht voor de gezondheid? Er is weinig over bekend. Wetten of regels zijn er nog niet. Wat vinden nano-onderzoekers zelf?

 
Knutselen met kwantumstippen
2006, Chemisch2Weekblad, Chemie, Nanotechnologie
zaterdag, 08 april 2006

Brokjes halfgeleider van nano-afmetingen zijn zo klein dat de wetten van de kwantummechanica zich doen gelden. Deze kwantumstippen krijgen daardoor bijzondere eigenschappen. “We voldoen allemaal aan de kwantumwetten,” zegt de Utrechtse hoogleraar Meijerink, “Alleen zijn we te groot om de effecten te zien.”

 

 
Meer data door glasvezel met goedkope microchip
Techniek algemeen, Nanotechnologie, 2015
zondag, 21 juni 2015

Effect PhotonicsBijna vijf jaar lang beet Tim Koene op een houtje. Samen met zijn compagnon Boudewijn Docter richtte hij in 2010 Effect Photonics op als spin out van de TU Eindhoven, met een gezamenlijk idee om kleine en goedkope fotonische chips te maken voor het verzenden van meerdere signalen tegelijk door glasvezelkabels. Maar investeerders vonden het plan te gedurfd, vertelt Koene. "We zijn een high tech, high risk start-up. We produceren hardware waarmee veel kosten zijn gemoeid. Daar zijn nou eenmaal moeilijk investeerders voor te vinden. Eind december 2014 moesten we naar de notaris. Tot op die ochtend wisten we niet of we daar ons faillissement gingen tekenen of het investeringscontract."

Dit artikel is gepubliceerd in het Technisch Weekblad op 23 september 2015 - www.technischweekblad.nl

 

 
Vissen met ijzer verpakt in kool
Chemisch2Weekblad, Chemie, Nanotechnologie, 2015
vrijdag, 08 mei 2015

Fijn verdeeld ijzer kan opgeloste zware metalen uit water verwijderen. Maar los zwevende ijzernanodeeltjes reageren te snel met lucht. Utrechtse onderzoekers ontwikkelden daarom een verpakkingsmateriaal.

Dit artikel is gepubliceerd in C2W8, 8 mei 2015

 

 
Wriemelend plastic levert energie
Chemisch2Weekblad, Chemie, Nanotechnologie, 2013
dinsdag, 08 oktober 2013

Een stukje plastic dat beweegt door licht of vocht. Het klinkt als science-fiction, maar deze materialen bestaan echt. Met deze slimme materialen kun je stroom opwekken, een klepje maken of iets inpakken.

 

Dit artikel is gepubliceerd in Chemisch2Weekblad nr 16, 20 september 2013


 
Een helix als sensor
Chemisch2Weekblad, Chemie, Nanotechnologie, 2013
vrijdag, 25 januari 2013

De draaiing van de helixstructuur in chirale vloeibare kristallen bepaalt hoe ze reageren op licht. Dat biedt interessante toepassingsmogelijkheden, bijvoorbeeld in optische sensoren die van kleur veranderen bij een bepaalde temperatuur of in contact met chemicaliën.

 

 
Internet met de lichtsnelheid
2007, Chemisch2Weekblad, Chemie, Techniek algemeen, Nanotechnologie
zaterdag, 30 juni 2007

Overschrijd de datalimiet van de internetprovider in vijf seconden. Download een complete film in een fractie van een tel. De glasvezelkabel is er snel genoeg voor. Nu de schakelpunten nog.

 

 
Wie mag de dvd opvolgen?
2006, Techniek algemeen, Intermediair, Nanotechnologie
donderdag, 05 oktober 2006

De DVD is aan opvolging toe. En weer - net als toen de standaard voor de video moest worden gezet - strijden een paar kandidaten om de hegemonie.

 

 
Schakelen met moleculen
Publicaties, 2005, Chemisch2Weekblad, Chemie, Nanotechnologie
zaterdag, 28 mei 2005

Gordon Moore voorspelde in 1965 dat het aantal schakelingen op chips elke anderhalf jaar zou verdubbelen. De Wet van Moore geldt nog steeds. Nanochips veroveren de computer en de schakelingen moeten steeds kleiner. Zullen chips gaan schakelen met moleculen?

 

Powered by Multicategories Component for Joomla!1.5