Duurzame energie

kako povecati erekciju prirodnim putem


nagy hímvessző  

CertifHy geeft garantie op groene waterstof
Chemie, Duurzame energie, 2016, ECN, Schrijven
donderdag, 10 november 2016

Weiterlesen ECN CertifHyHet gebruik van waterstofgas bijvoorbeeld in de industrie of voor transport kan een bijdrage leveren aan de vergroening van de energiehuishouding, zeker wanneer het duurzaam wordt geproduceerd. Daarom werd eind oktober CertifHy gepresenteerd, een plan voor een EU-breed certificeringssysteem voor groene waterstof dat op brede steun kan rekenen.

http://abiti-da-sposo.it/ abiti-da-sposo Dit nieuwsbericht is gepubliceerd op 10 november 2016 op de website van ECN.

http://abiti-da-sposo.it/ this website  

 
Eeuwige nazorg: niet meer nodig met duurzaam stortbeheer?
Chemie, Duurzame energie, 2016, ECN, Schrijven
vrijdag, 30 september 2016

visit ECN Duurzaam stortenECN en RIVM publiceren samen een innovatief beoordelingssysteem waarmee wordt berekend wat acceptabele emissies van duurzaam beheerde stortplaatsen zijn. Bij deze emissies hoeven stortplaatsen niet meer eeuwigdurend te worden afgesloten. Dat kost veel minder geld en bovendien kan de stortlocatie een nieuwe bestemming krijgen. Een aanwinst voor de circulaire economie.

http://au.adults-dating.com/ see here Dit nieuwsbericht werd op 30 september 2016 gepubliceerd op de website van ECN.

visit

 
Innovative white layer improves efficiency of bifacial solar panels
Chemie, English, Duurzame energie, 2016, ECN, Schrijven
vrijdag, 24 juni 2016

http://fr.adults-dating.com/ fr.adults-dating.com ECN White bifacialDutch energy research institute ECN has developed a new bifacial solar panel design with a white layer between and around the cells. These white bifacial solar panels show a 5% increase in energy yield with respect to bifacial panels with a glass back and show the same maximum power output as a monofacial module.

http://incontri-mature.it/ Vedere qui This newsitem was published on the ECN website on 16 June, 2016.

http://it.adults-dating.com/ it.adults-dating

 
ECN zorgt voor Europese certificering van bio-based producten
Chemie, Duurzame energie, 2016, ECN, Schrijven
dinsdag, 05 april 2016

http://it.adults-dating.com/ this website ECN Biobased  nieuwsberichtOp weg naar een duurzame, circulaire economie worden steeds meer producten gemaakt uit biomassa. Dat is materiaal afkomstig van planten die recent groeiden. "Een product noemen we nu 'bio-based' als een deel uit biomassa bestaat. Het is niet vastgelegd hoe groot dat deel moet zijn," zegt Jaap Hooijmans, senior onderzoeker bij ECN. Tot nu toe ontbrak het namelijk aan een gecertificeerd label voor bio-based producten. Diverse instanties ontwikkelden wel een eigen label, maar het was voor de consument lastig om te bepalen wat zo'n label precies betekent.

http://nl.adults-dating.com/ see here Dit artikel is gepubliceerd als nieuwsbericht van ECN op dinsdag 5 april 2016.

 
Bioaromaten in opmars
Chemisch2Weekblad, Chemie, Duurzame energie, 2014
vrijdag, 11 april 2014

http://no.adults-dating.com/ se her Maar liefst drie consortia van instituten, universiteiten en bedrijven onderzoeken en ontwikkelen processen voor  het maken van bioaromaten. Wat maakt dit product zo interessant?

 

Dit artikel werd gepubliceerd in C2W6 - 11 april 2014

 

 
Koolstofdioxide: gratis maar niet voor niets
Chemisch2Weekblad, Chemie, Duurzame energie, 2012
zaterdag, 22 september 2012

Koolstofdioxide: het is gratis, veilig en er is meer dan genoeg van. Je zou zeggen dat het de ideale grondstof is voor bijvoorbeeld brandstoffen of de chemische industrie. Dat is het ook, mits je het molecuul weet te bewegen tot een reactie, want het is zeer stabiel.

 

 
Supersnelle laagjes maken zonnecellen beter
Chemisch2Weekblad, Chemie, Duurzame energie, 2012
zaterdag, 21 januari 2012

Het Eindhovense bedrijf SoLayTec is genomineerd voor de Young Solar Award. Terecht, vindt technologymanager Ad Vermeer. "Dit wordt een revolutie in de zonnecellenmarkt."

 

 
Gas met een luchtje
2011, Chemisch2Weekblad, Chemie, Duurzame energie
zaterdag, 20 augustus 2011

Ons aardgas raakt op. Daarom moeten we het nodig uit het buitenland halen, zegt de overheid. Maar dat is ander gas dan we gewend zijn. En het is er al in september. Bedrijven raken daardoor in de problemen en slaan alarm.

 

 
Stralende toekomst voor zonnestroom
2010, Chemie, Techniek algemeen, Duurzame energie
woensdag, 03 maart 2010
KNCV-CMG rapport PV-technologie

Deze uitgave is een initiatief van de Chemie en Maatschappij Groep (CMG) van de KNCV. BMedia verzorgde de redactie van de teksten en coördinatie van vormgeving.

Download hier de pdf van de uitgave.

 
De zon schijnt altijd
2009, Chemisch2Weekblad, Chemie, Duurzame energie
zaterdag, 16 mei 2009

Groene elektriciteit uit zonne-energie heeft het imago zo inefficiënt te zijn dat het nooit rendabel zal worden. Dat is onterecht, vindt Wim Sinke van ECN. Zonnecellen zijn enorm verbeterd de afgelopen jaren. Rendementen zijn gestegen en de kosten voor het maken van zonnepanelen gedaald. De bekende zonnecel van silicium is allang niet meer de enige bruikbare. Wat is er allemaal mogelijk en wat levert het op?

 

 
Groen en chemie verenigd
Chemisch2Weekblad, 2008, Chemie, Duurzame energie
zaterdag, 28 juni 2008

push up 2 tabletki na powiekszenie biustu Biomassa is de toekomst, als we de overheid geloven. In 2030 moet een derde van al onze energie uit groene grondstoffen komen. Daaronder valt de omzetting van biomassa - alles wat kort geleden nog groeide - in elektriciteit en warmte maar ook in groene chemicaliën en materialen. Kan dat?

 
Brandstofcel - brug tussen brandstof en elektriciteit
2007, Chemische Feitelijkheden, Chemie, Techniek algemeen, Duurzame energie
vrijdag, 01 juni 2007

Wereldwijd verbruiken we jaarlijks grofweg 450 triljoen Joules aan energie en volgens schattingen zal dit in 2030 nog eens met vijftig procent zijn toegenomen. Tot nu toe wordt de energiemarkt vrijwel volledig beheerst door fossiele brandstoffen. Dat levert niet alleen milieuproblemen op, maar bovendien raakt de voorraad op. Energie-experts denken dat waterstof, het kleinste element, kan bijdragen aan de oplossing voor deze problemen.

In zo’n nieuwe energiehuishouding speelt de brandstofcel een cruciale rol. Het apparaat produceert elektriciteit uit waterstof en zuurstof, met als afvalproduct water. Een schoner proces lijkt ondenkbaar. Er is wel een probleem: waar haal je waterstof vandaan? Onze planeet heeft meer dan genoeg op voorraad, maar niet in vrije vorm. Het meeste zit samen met zuurstof opgesloten in water. We kunnen waterstof dus niet delven, maar moeten het eerst maken. In combinatie met de brandstofcel biedt waterstof veel perspectieven. De benodigde technologie ontwikkelt zich in hoog tempo, maar de concurrentieslag met de klassieke brandstoffen lijkt nog niet gewonnen.

peniksen paksunnos  

 
Van biobak tot bio-ethanol
Publicaties, 2005, Chemie, Life Sciences, Duurzame energie
zaterdag, 16 juli 2005

Uw auto houdt wel van een borreltje. Hij kan probleemloos rijden op een mengsel van benzine met tien tot vijftien procent ethanol. Een goed alternatief voor fossiele brandstof?

 
Nationale Energieweek - Stelling van de dag
Duurzame energie, 2016, ECN, Schrijven, Redigeren
maandag, 03 oktober 2016

ECN Stelling van de dag - biomassaIn het kader van de Nationale Energieweek (3-10 oktober 2016) publiceerde ECN elke dag een Stelling van de Dag. Experts belichten een aan energie gerelateerd thema, BMedia verzorgde de teksten.

Hieronder één van de blogs. De rest is te lezen op de website van ECN.

 

 
Jonge startup maakt een herlaadbare waterbatterij
Chemisch2Weekblad, Chemie, Duurzame energie, 2016, Schrijven
maandag, 15 augustus 2016

AquabatteryHet Delftse bedrijf AquaBattery begon in 2014 aan het ontwikkelen van energieopslag in water op basis van omgekeerde elektrodialyse. Eind dit jaar moet een pilot draaien in een energieneutraal huis.

Dit artikel is gepubliceerd in C2W.

 
Tweede Kamer biedt perspectief voor CO2-afvang en opslag
Chemie, Duurzame energie, 2016, ECN, Schrijven
vrijdag, 27 mei 2016

In de visie van ECN is de afvang en opslag van CO2 één van de essentiële maatregelen om tot eECN CO2 afvang nieuwsberichten klimaat neutrale energievoorziening te komen. Deze week is een motie door de Tweede Kamer aangenomen.

Dit artikel is gepubliceerd als ECN nieuwsbericht op vrijdag 27 mei 2016.

 

 
Silicium - veelzijdig tegen wil en dank
Chemische Feitelijkheden, Chemie, Techniek algemeen, Duurzame energie, 2016, Schrijven
vrijdag, 01 april 2016

CF323 SiliciumAl twee miljoen jaar geleden maakten mensachtigen gereedschap van vuursteen, dat bestaat uit een verbinding van het element silicium. Glas, dat is gemaakt van hetzelfde materiaal, namelijk siliciumdioxide, is al sinds de Egyptenaren bekend en bemind. Glas bestaat er in zoveel vormen dat het niet weg te denken is uit onze samenleving, van tafelwaren tot ruiten en laboratoriumglas tot isolatiemateriaal. Het materiaal heeft de meest uiteenlopende eigenschappen, allemaal voortkomend uit kleine toevoegingen van andere elementen aan siliciumdioxide.

 
Groen gas voor methanol-plant
Chemisch2Weekblad, Chemie, Duurzame energie, 2013
vrijdag, 12 april 2013

Wanneer de suiker uit de suikerbiet is gehaald, blijft er nog veel over. Dat restproduct laat de Suiker Unie vergisten tot methaan en CO2, inmiddels in drie grote installaties. Daarmee produceren ze een kwart van al het groene gas in Nederland.

 

 
Chemicaliën uit groenafval
Chemisch2Weekblad, Chemie, Duurzame energie, 2012
donderdag, 22 maart 2012

Dat de olie opraakt weten we nou wel. En het is ook niet slim om voedsel te gebruiken als grondstof voor onze energieverslindende economie. Maar wat dan wel? Een mogelijkheid is om met hulp van chemische katalysatoren organische afvalstromen om te zetten in bruikbare chemicaliën.

 

 
Waterstof maken met licht
Chemisch2Weekblad, Chemie, Duurzame energie, 2012
zaterdag, 21 januari 2012

Als planten het kunnen, kunnen wij het ook, is de gedachte: chemicaliën maken met zonlicht. Voor een duurzame energievoorziening is het een goed idee om brandstof te maken met enkel de zon, kooldioxide en water als bron. Een Nederlands onderzoeksconsortium werkt eraan. De eerste stap, waterstofgas maken, is bijna onder de knie.

 

 
Energie bewaren voor later
2010, Chemisch2Weekblad, Chemie, Duurzame energie
zaterdag, 20 november 2010

Als we duurzame energie in grotere hoeveelheden willen gebruiken dan nu is opslag ervan cruciaal. De zon en de wind leveren nu eenmaal hun energie in pieken. Het onderzoek naar de opslag van elektriciteit en warmte maakt in relatieve stilte vorderingen.

 

 
Zonnecellen - Stralende toekomst
Publicaties, Chemische Feitelijkheden, 2009, Chemie, Duurzame energie
dinsdag, 03 november 2009

Energie uit de zon is er in overvloed. Genoeg om iedereen tot in lengte van dagen van stroom te voorzien, maar de kunst is om al die energie nuttig te gebruiken. Dat kan door er met een zonnecel elektrische stroom van te maken. De blauwe zonnepanelen van kristallijn silicium klaren die klus. Je ziet ze steeds vaker op daken van huizen, boten en caravans – of voor lokale stroomvoorziening zoals lichtbakens, boeien en pompen in weilanden. De huidige generaties zonnepanelen kunnen zo’n 12 tot 20 procent van het zonlicht benutten voor de opwekking van elektrische stroom. Schone stroom, maar helaas economisch nog niet rendabel. De omzetting moet efficiënter en de panelen moeten goedkoper worden. Beide ontwikkelingen zijn in volle gang. Dankzij nieuwe halfgeleiders met bijvoorbeeld koper en seleen en betere technologieën zoals het stapelen van zonnecellen stijgen de rendementen en dalen de kosten. Experts denken dat in 2020 het opwekken van zonnestroom in Nederland goedkoper is dan stroom uit het stopcontact. Voor de verdere toekomst zijn andere innovatieve oplossingen nodig. Er bestaan bijvoorbeeld al zonnecellen die niet gemaakt zijn van een anorganische halfgeleider maar van organische moleculen of geleidende polymeren. Wanneer wetenschappers hiermee stabiele panelen kunnen maken met een hoog rendement zouden ze het zonnepaneel van de toekomst in handen hebben: goedkoop, buigzaam en eenvoudig te produceren.

 

impotenca

 
Biomassa - groene grondstof
Chemische Feitelijkheden, 2008, Chemie, Duurzame energie
zaterdag, 01 november 2008

Alles wat groeit en bloeit is biomassa. Variërend van landbouwgewassen als maïs, aardappelen en soja tot bosbouwproducten. En van dierlijke reststoffen als mest en slachtafval tot biologisch afbreekbaar afval uit industrie en huishoudens. Biomassa zit boordevol nuttige verbindingen. Zo bevatten soja, palmolie en koolzaad bijvoorbeeld bruikbare olie voor biodiesel en maïs, terwijl suikerbieten de grondstof leveren voor bioethanol. Nadeel van al deze gewassen is dat ze beslag leggen op kostbare landbouwgrond en dus concurreren met de voedselproductie. Maar gelukkig worden nieuwe en slimmere technologieën ontwikkeld die het mogelijk maken om biobrandstof te maken uit restmateriaal zoals stro en houtsnippers. En in de toekomst misschien wel uit algen die in zee groeien of in vijvers op schrale en voedselarme bodems. Biomassa is niet alleen geschikt als groene grondstof voor brandstof. Ook de chemische industrie profiteert. Die is traditioneel erg afhankelijk van fossiele energie en aardolieproducten, maar biomassa kan daar verandering in brengen: talloze verbindingen uit planten kunnen als nieuwe grondstof dienen voor bulkchemicaliën, bioplastics en zelfs farmaceutische producten.

 

 
Écht schone energie uit water
2007, Chemisch2Weekblad, Chemie, Duurzame energie
zaterdag, 15 september 2007

In Friesland komt elektriciteit binnenkort uit water. De oplossing voor al onze energieproblemen of zit er nog een addertje onder het gras?

 

 
Kleine wasjes, grote wasjes
2007, Techniek algemeen, Intermediair, Duurzame energie
vrijdag, 23 februari 2007

Een wasje draaien kost veel minder water en stroom dan vroeger, maar de was is er niet schoner op geworden. En bacteriën, gaan die nog wel dood? 'Het is aangetoond dat we minder hygiënisch wassen dan twintig jaar geleden.'

 

 
Kernenergie: Zorg of zegen?
Publicaties, 2005, Chemische Feitelijkheden, Chemie, Duurzame energie
woensdag, 01 juni 2005

In 2013 moet de ruim dertig jaar oude kerncentrale in het Zeeuwse Borssele sluiten. Er is gespaard voor de ontmantelingskosten, maar als deze duurder zouden uitvallen staat de overheid garant voor de meerkosten. Verder kan de eigenaar (het energiebedrijf EPZ) een claim voor winstderving indienen, die kan oplopen tot een miljard euro. Vanwege de hoge kosten gaan er stemmen op om de centrale te laten doordraaien zolang hij veilig is.
Voorstanders van kernenergie betogen dat de stroom uit Borssele goedkoop en schoon is, zeker nu de centrale er toch al staat. Tegenstanders vinden dat we toekomstige generaties niet mogen opzadelen met ons radioactieve afval. Zij wijzen ook op de gevaren van ongelukken en terrorisme. Het afvalprobleem probeert men het hoofd te bieden door te kijken of opslag mogelijk is in graniet of kleilagen. De Europese Unie vindt dat een goede oplossing. De milieubeweging blijft echter tegen, die ziet liever dat we direct stoppen met het produceren van nog meer radioactief afval.

 

 

Powered by Multicategories Component for Joomla!1.5