2013

impotenca


Een goede robot is sociaal
Techniek algemeen, Miscellaneous, Kijk, 2013
maandag, 09 december 2013

kako povecati erekciju prirodnim putem NaoVooral in de zorg zijn ze populair: robots die bijvoorbeeld hulp aan zieken en ouderen verlenen, schoonmaken of de bewaking doen. Hoewel de tientallen projecten voor het ontwikkelen van zorgrobots nog allemaal in de experimentele fase verkeren, lijkt het erop of we in de nabije toekomst steeds meer met robots samen gaan werken, vooral met de zogeheten sociale robots. Maar hoe moeten die zich gedragen willen we ze accepteren in onze nabijheid?

nagy hímvessző  

Weiterlesen Dit artikel is gepubliceerd in KIJK nr 12 van 2013

 
Riser 53 - September 2013
Reizen, Buitensport, Fotografie, Paragliding, Riser, 2013, Schrijven, Redigeren
dinsdag, 08 oktober 2013

http://abiti-da-sposo.it/ abiti-da-sposo Riser 53 - September 2013

http://abiti-da-sposo.it/ this website In dit nummer: ButterFly & Hike | Vliegen in Utah (VS) | Het verhaal van een boomlanding | Alles over wolken | Series: Overlandvliegen in Nederland en Vluchtplanning | Crossalps 2013

visit  

http://au.adults-dating.com/ see here Download hier Riser 53 of lees hem hier online.

visit

 
Riser 52 - Juli 2013
Reizen, Buitensport, Fotografie, Paragliding, Riser, 2013, Schrijven, Redigeren
maandag, 01 juli 2013

http://fr.adults-dating.com/ fr.adults-dating.com In dit nummer onder andere: Thema: Veiligheid | XC-training in Slovenië | Interview met AirDesign | Alpe d'HuZes: Fietsen en vliegen | Skydiven of paragliden?

http://incontri-mature.it/ Vedere qui  

http://it.adults-dating.com/ it.adults-dating Download hier Riser 52

 
Groen gas voor methanol-plant
Chemisch2Weekblad, Chemie, Duurzame energie, 2013
vrijdag, 12 april 2013

http://it.adults-dating.com/ this website Wanneer de suiker uit de suikerbiet is gehaald, blijft er nog veel over. Dat restproduct laat de Suiker Unie vergisten tot methaan en CO2, inmiddels in drie grote installaties. Daarmee produceren ze een kwart van al het groene gas in Nederland.

http://nl.adults-dating.com/ see here  

 
Riser 51 - Maart 2013
Reizen, Buitensport, Fotografie, Paragliding, Riser, 2013, Schrijven, Redigeren
maandag, 25 maart 2013

http://no.adults-dating.com/ se her  

In dit nummer onder andere: Reizen: Le Grand Bornand (Frankrijk) en Otivar to Herradura (Spanje) | Interview met Jocky Sanderson over SIF II | Maarten Vogelaar over Wings of Kilimanjaro | Minivario's onder de loep.

 

Download hier Riser 51.

 
Papierloos 2.0 helpt misschien ook tegen fraude
Chemisch2Weekblad, Chemie, 2013
maandag, 18 februari 2013

Besparen van kosten en ruimte is de belangrijkste drijfveer om over te gaan op een papierloos lab. Maar data, vastgelegd met een goed digitaal systeem is ook veel minder gevoelig voor knoeien met de resultaten.

 
Spectroscopie werpt licht op diamant
Chemisch2Weekblad, Chemie, 2013
dinsdag, 01 januari 2013

Synthetische en natuurlijke diamanten verschillen maar heel weinig van elkaar. Toch kunnen gespecialiseerde laboratoria ze onderscheiden. Een van de gevoeligste methoden daarvoor is laser-induced fluorescentie spectroscopie.

 

 
Wriemelend plastic levert energie
Chemisch2Weekblad, Chemie, Nanotechnologie, 2013
dinsdag, 08 oktober 2013

Een stukje plastic dat beweegt door licht of vocht. Het klinkt als science-fiction, maar deze materialen bestaan echt. Met deze slimme materialen kun je stroom opwekken, een klepje maken of iets inpakken.

 

Dit artikel is gepubliceerd in Chemisch2Weekblad nr 16, 20 september 2013


 
Inception in het echt
Life Sciences, Techniek algemeen, Nanotechnologie, Kijk, 2013
donderdag, 01 augustus 2013

foto: Niels Blekemolen

push up 2 tabletki na powiekszenie biustu Zelfs in je diepste slaap zijn je hersenen op en top actief. Je brein verwerkt dan allerlei herinneringen. Missc peniksen paksunnos hien is het ook wel mogelijk slapend iets nieuws te leren met speciale technieken. In de toekomst zouden deze technieken mensen van hun angsten of depressies af kunnen helpen. Of er gewoon voor zorgen dat je slapend je examen haalt.

Dit artikel is gepubliceerd in KIJK nr 08, 2013.

 

 
Papier - IJzersterk biopolymeer
Chemische Feitelijkheden, Chemie, 2013
maandag, 01 juli 2013

Papier is alledaags maar waardevol. We schrijven en printen erop, pakken ermee in en vegen er viezigheid mee schoon. En in Japan bouwen ze er zelfs huizen van. Het bestaat vrijwel uitsluitend uit cellulose, een natuurlijk biopolymeer en het hoofdbestanddeel van hout. Nieuw krantenpapier en kartonnen dozen bestaan voor driekwart uit hergebruikt papier. We zamelen in Nederland namelijk vrijwel al het recyclebare papier in. Daarmee behoort Nederland tot de top van de wereld. Toch zijn er nog veel bomen nodig om de grondstof aan te vullen.

De papierindustrie plant weliswaar steeds nieuwe bomen, maar jaarlijks wordt wel tien vierkante kilometer bos gekapt voor het papier dat we in Nederland gebruiken. Bovendien is er tien liter water nodig om een kilogram papier te maken, waarvan wij er gemiddeld 200 per jaar verbruiken. Het zuiveren van dat water en het drogen van het verse papier kost veel energie. De sector zoekt dan ook naar zowel alternatieve grondstoffen als duurzamer oplossingen. Zo kunnen ook stengels van bijvoorbeeld tomatenplanten of ander stro als grondstof dienen voor kartonnen dozen. En uit het proceswater van de papierfabriek kun je allerlei waardevolle verbindingen terugwinnen, zoals vetzuren. En de eerste voorzichtige stappen zijn gezet om ook uit ons huishoudelijk afvalwater cellulose terug te winnen.

 

 
Koper - essentieel element
Chemische Feitelijkheden, Chemie, 2013
woensdag, 27 maart 2013

CF KoperIn het nieuws hoor je vaak dat er weer koperen bovenleidingen zijn gestolen. Het kleurige metaal is zo veel waard dat dieven er hun leven voor wagen. Ook ons lichaam kan niet zonder. Voor de werking van computers en elektrische apparaten is het essentieel en zonder koper klinkt een orkest wel heel erg kaal.

Meer dan een miljard jaar geleden begon de kopertijd. Primitieve eencellige organismen op aarde gebruikten toen vooral ijzer in hun stofwisseling. Maar doordat de zuurstofconcentratie in de lucht langzaam steeg, daalde de hoeveelheid ijzer die ze konden gebruiken. IJzer reageert namelijk met zuurstof tot een onoplosbare verbinding. Het slaat neer als vaste stof, zodat organismen het niet meer kunnen opnemen. Koper was een bruikbaar alternatief. Dat bleek een gouden greep van de natuur: met koper kunnen eencellige organismen evolueren tot meercellige organismen. We danken ons bestaan dus mede aan het element.

Koper staat makkelijk elektronen af. Daardoor is het geschikt als actief onderdeel van een enzym of ander eiwit in biologische systemen zoals ons lichaam. Het zorgt voor het elektronentransport. Ook regelt het de reactiviteit van een zuurstofmolecuul in belangrijke biologische processen.

In weekdieren zorgt het voor het zuurstoftransport. Deze hebben letterlijk blauw bloed, omdat verbindingen met koper vaak blauw van kleur zijn. Verder is het element nuttig in katalysatoren om methanol te produceren of geneesmiddelen te synthetiseren.

 

 

 
IR-reflectie van een eenkristal
Chemisch2Weekblad, Chemie, 2013
vrijdag, 22 februari 2013

IR analyse van eenkristalLange tijd dacht men dat het onmogelijk was om met infraroodspectroscopie te meten aan metaaloxides zoals heterogene katalysatoren. Duitse onderzoekers bewezen dat het wel kan.

 
Een helix als sensor
Chemisch2Weekblad, Chemie, Nanotechnologie, 2013
vrijdag, 25 januari 2013

De draaiing van de helixstructuur in chirale vloeibare kristallen bepaalt hoe ze reageren op licht. Dat biedt interessante toepassingsmogelijkheden, bijvoorbeeld in optische sensoren die van kleur veranderen bij een bepaalde temperatuur of in contact met chemicaliën.

 

 

Powered by Multicategories Component for Joomla!1.5