2014

push up 2 tabletki na powiekszenie biustu


Kirgizië - onontdekt bergparadijs
Fotografie, 4WD Automagazine, Auto, Reizen, Buitensport, Paragliding, 2014, Schrijven
zondag, 21 juni 2015

peniksen paksunnos Suusamyr, KirgiziëEen mailtje van Duitse kennissen: of ik meega naar Kirgizië. Huh? Waarheen? De groep wil er gaan paragliden, een vliegsport waar ik ook gek op ben. Ze gaan tien dagen met terreinwagens rondtrekken door dit bergachtige land op zoek naar plaatsen om te vliegen. De combinatie vliegen en terreinrijden klinkt geweldig. Ik zeg dus meteen ja en boek de vliegtickets die opmerkelijk goedkoop zijn. Daarna zoek ik eens op waar Kirgizië eigenlijk ligt.

impotenca Dit artikel is gepubliceerd in 4WD Automagazine nr 11, 2014.

kako povecati erekciju prirodnim putem  

 
Kirgizië - onontdekt vliegparadijs
Fotografie, Reizen, Buitensport, Paragliding, Riser, 2014, Vormgeven
zaterdag, 18 oktober 2014

nagy hímvessző Paragliding in Suusamyr valley, KyrgyzstanEen mailtje van Duitse vliegvrienden: of ik meega naar Kirgizië. Waarheen zeg je? De groep, waaronder veel NOVA medewerkers en teampiloten, is uitgenodigd door de plaatselijke paraglidingpionier. Ze gaan tien dagen rondtrekken door dit bergachtige land. Ik zeg meteen ja en boek de vliegtickets die opmerkelijk goedkoop zijn. Daarna zoek ik eens op waar Kirgizië eigenlijk ligt.

Weiterlesen Dit artikel is gepubliceerd in Riser 57, oktober 2014.

http://abiti-da-sposo.it/ abiti-da-sposo BMedia verzorgde de tekst, foto's en tevens vormgeving van dit artikel. Download hier de pdf.

http://abiti-da-sposo.it/ this website  

 
Meten aan ontbrekende materie
Chemisch2Weekblad, Chemie, 2014
vrijdag, 26 september 2014

visit In 2028 wordt een satelliet de ruimte in geschoten met onder andere een röntgendetector van Nederlandse makelij aan boord. Deze gaat heel hete materie analyseren.

http://au.adults-dating.com/ see here  

visit Dit artikel is gepubliceerd in C2W16 - 26 september 2014, en in MeMo no 2, maart 2015.

http://fr.adults-dating.com/ fr.adults-dating.com  

 
Blik op corrosie
Chemisch2Weekblad, Chemie, 2014
vrijdag, 26 september 2014

http://incontri-mature.it/ Vedere qui Van een centimeters groot stuk gecorrodeerd metaal tot een plakje van honderd nanometer past erin. Elektronenmicroscopen zijn voor het doorgronden van corrosie onmisbaar, zowel voor praktisch als fundamenteel onderzoek.

http://it.adults-dating.com/ it.adults-dating Dit artikel is gepubliceerd in C2W16 - 26 september 2014, en in MeMo no 2, maart 2015.

http://it.adults-dating.com/ this website  

 
Riser 56 - Juli 2014
Reizen, Buitensport, Fotografie, Paragliding, Riser, 2014, Schrijven, Redigeren
woensdag, 09 juli 2014

http://nl.adults-dating.com/ see here In dit nummer: Azerbeidjan | Nut van steilspiralen | Thuis in de Lucht: Convergentie | Zilveren jubilea: NOVA paragliders en Paragliding Holland | Laatste deel Vluchtplanning | Serie Bergstekken: Andelsbuch en Greifenburg

http://no.adults-dating.com/ se her  

Download hier Riser 56

 
Riser Special Edition
Buitensport, Fotografie, Paragliding, Riser, 2014, Schrijven, Redigeren, Vormgeven
dinsdag, 27 mei 2014

De Afdeling Schermvliegen presenteert de Riser Special Edition voor aspirant-leden en nieuwe leden. Dit boekje staat boordevol informatie voor mensen die net beginnen met vliegen. Zo stellen alle KNVvL-scholen en verenigingen zich voor. Je kunt er alles in lezen over de verschillende disciplines van het schermvliegen. Enthousiaste piloten vertellen hun vliegverhaal en er staan praktische tips in over materiaal en leesvoer. Iedereen die zich bij de Afdeling aanmeldt als Aspirant lid krijgt de Special Edition toegestuurd.

Je kunt het boekje hier downloaden.

BMedia coördineerde het verschijnen van dit boekje van idee tot productie. BMedia schreef tevens de meeste teksten, leverde foto's waaronder de coverfoto en verzorgde de vormgeving en dtp.


 
Hoe reis ik solo - Tweede druk
Reizen, Buitensport, Fotografie, Boeken, 2014, Schrijven
dinsdag, 27 mei 2014

'Hoe reis ik solo' beleeft een herdruk! Het vrolijke alleen-reisboek van Irene Herbers is zo succesvol dat het, geheel opgefrist, weer in de winkels ligt.

BMedia verzorgde twee hoofdstukken en in totaal zo'n twintig foto's voor het boek van Irene Herbers.

 

 

 

 
Riser 55 - April 2014
Reizen, Buitensport, Fotografie, Paragliding, Riser, 2014, Schrijven, Redigeren
woensdag, 09 april 2014

Riser 55In dit nummer: Madeira | Alicante | Stubai Cup 2014 | Reservescherm - voor de zekerheid | Nieuwe serie: Thuis in de Lucht | Laatste deel Leidraad voor Overlandvliegen | Nieuwe serie: Bergstekken

 

Download hier Riser 55

 
Kat leent toolkit van bacteriofaag
Chemisch2Weekblad, Chemie, Life Sciences, 2014
vrijdag, 21 februari 2014

Processieve katalyse

Nijmeegse onderzoekers binden de kat letterlijk op het spek. In hun lab bootsten ze voor het eerst een biohybridekatalysator na die bindt aan een DNA-keten en op vooraf bepaalde plaatsen een knip aanbrengt.

 

Dit artikel is gepubliceerd in C2W 3 - 21 februari 2014

 
Slimme polymeren repareren je knie
Chemisch2Weekblad, Chemie, Life Sciences, 2014
vrijdag, 24 oktober 2014

Een beetje van het lab en een beetje van jezelf. Dat is de essentie van tissue engineering, waarbij je het lichaam er toe aanzet zelf kapotte onderdelen te repareren. Polymeren helpen daarbij een handje.

Dit artikel is gepubliceerd in C2W18 - 24 oktober 2014, en in MeMo no 2, maart 2015.

 

 
Riser 57 - Oktober 2014
Reizen, Buitensport, Fotografie, Paragliding, Riser, 2014, Schrijven, Redigeren
woensdag, 01 oktober 2014

In dit nummer: Kirgizië: onontdekt vliegparadijs | Colombia: Winterstop in Roldanillo | Thuis in de Lucht: Thermiek| Vliegen in de Belgische Ardennen | Stressvrij vliegen in Andelsbuch | Startplaats luchtballon | Serie Bergstekken: Macedonië en Vogezen

 

Download hier Riser 57

 
Explosieven voor de rechter
Chemisch2Weekblad, Chemie, 2014
vrijdag, 26 september 2014

Hoe weet je of een verdachte op de plaats van een misdrijf is geweest? Misschien wel door chemische sporen van een explosie op zijn kleding te analyseren. Onderzoekers van UvA, NFI en TNO ontwikkelden samen nieuwe methodes.

Dit artikel is gepubliceerd in C2W16 - 26 september 2014, en in MeMo no 2, maart 2015.

 

 
Chemische sporen van klimaatverandering
Chemisch2Weekblad, Chemie, 2014
vrijdag, 26 september 2014

Jaap Sinninghe Damsté heeft de Heinekenprijs voor Milieuwetenschappen gewonnen voor "zijn grote inspanningen bij de ontdekking en ontwikkeling van ‘chemische fossielen’, die ons helpen de geschiedenis van de aardse biosfeer te reconstrueren," aldus de KNAW die de prijs jaarlijks toekent.

Dit artikel is gepubliceerd in C2W16 - 26 september 2014.

 

 

 
Tissue engineering - nieuwe ledematen
Chemische Feitelijkheden, Chemie, Life Sciences, 2014
woensdag, 18 juni 2014

Een muis met een mensenoor op zijn rug baarde eind jaren negentig opzien. Wetenschappers waren erin geslaagd een bioafbreekbare mal in de vorm van een oor te bekleden met cellen en te plaatsen onder de huid van een muis, zodat de cellen gaan groeien. Nu was dit geen echt, werkend oor, maar het principe was bewezen: het is mogelijk om cellen te laten groeien op een drager, zodanig dat ze oud of kapot weefsel kunnen vervangen en vernieuwen. Inmiddels is het mogelijk om een stuk kraakbeen, bot, een blaas of bloedvat nieuw te maken. Een groot voordeel boven de huidige methodes om kapot weefsel te vervangen, bijvoorbeeld een stent in een bloedvat of een kunstheup, is dat zich nieuw weefsel vormt dat niet van echt te onderscheiden is. Het weefsel is niet opgelapt, maar vervangen door nieuw, levend materiaal.

Tissue engineering houdt zich bezig met de technieken om dat mogelijk te maken. Biologen isoleren en kweken de juiste cellen en onderzoeken hoe ze het best in het lichaam groeien. Chemici ontwikkelen materialen die als drager en groeimedium kunnen dienen voor cellen. Dat zijn vaak natuurlijke polymeren zoals collageen, gelatine of alginaat. Die stoffen zijn zo stevig dat ze in de vorm van het nieuwe weefsel zijn te maken, bijvoorbeeld een stuk kraakbeen. Voor elke toepassing gelden andere eisen: bot moet heel hard en sterk zijn, een bloedvat of nieuw stuk huid elastisch en buigzaam. Het perfecte materiaal ontwikkelen met de juiste eigenschappen voor elk soort weefsel is een grote uitdaging.

 

 
Kristallografie in beweging
Chemisch2Weekblad, Chemie, 2014
dinsdag, 27 mei 2014

Twee grote synchrotronfaciliteiten in Europa werken aan de toekomst. Met de uitbreidingen van hun meetstations behoren ze binnenkort weer tot de topfaciliteiten van de wereld op het gebied van röntgenstraling. Daarmee kunnen bijvoorbeeld kristallografen nog nauwkeuriger naar ultrakleine details en ultrasnelle processen kijken.

Dit artikel is gepubliceerd in C2W12


 

 
Bioaromaten in opmars
Chemisch2Weekblad, Chemie, Duurzame energie, 2014
vrijdag, 11 april 2014

Maar liefst drie consortia van instituten, universiteiten en bedrijven onderzoeken en ontwikkelen processen voor  het maken van bioaromaten. Wat maakt dit product zo interessant?

 

Dit artikel werd gepubliceerd in C2W6 - 11 april 2014

 

 
Vloeibare kristallen - Bijzonder beeld
Chemische Feitelijkheden, Chemie, Techniek algemeen, Nanotechnologie, 2014
dinsdag, 01 april 2014

We gebruiken ze dagelijks, laptops, smartphones, digitale horloges en rekenmachines met een liquid christal display (lcd). Die beeldschermen kunnen niet zonder vloeibaar kristal, een bijzondere stoffase die een Oostenrijkse botanicus per toeval ontdekte.

Het materiaal gedraagt zich als een vloeistof, maar verstrooit ook licht. En net als kristallen is het beïnvloedbaar door elektrische velden. Dat betekent dat de moleculen, in tegenstelling tot in een normale vloeistof, enigszins geordend zijn zoals in een kristal. De moleculen in het vloeibare kristal hebben een stijf middenstuk, een staaf bijvoorbeeld, voorzien van flexibele zijarmen. De staven ordenen zich op allerlei manieren, in laagjes, kolommen of zelfs wenteltrappen. De ordening geeft bijzondere eigenschappen die ook nog eens afhangen van de richting waarin je door het materiaal kijkt. Zo is de breking van licht anders van voor naar achter dan van links naar rechts. Dit verschil in brekingsindex zorgt onder meer voor de karakteristieke plaatjes vergelijkbaar met die van zeepbellen. De werking van een lcd draait volledig om de unieke eigenschap om licht af te buigen of te draaien. Onderzoekers ontwikkelen nog steeds nieuwe materialen om beeldschermen scherper en sneller te maken of voor toepassing als sensor om temperatuur te meten en vocht of chemicaliën te detecteren.

 

 
Riser 54 - Januari 2014
Reizen, Buitensport, Fotografie, Paragliding, Riser, 2014, Schrijven, Redigeren
donderdag, 09 januari 2014

Riser 54, Januari 2014In dit nummer: Wedstrijden: Je eerste competitie en de Dutch Open | Interlaken, de parel van Zwitserland | Soaren in Nederland: tips en tricks | Lierterreinen in Nederland: laatste aflevering mét overzichtskaart | NK Precisie | Veiligheid: Een harde toplanding | Logboek | Vluchtplanning, deel 4 | De Afdeling Schermvliegen in 2014 | Aankondiging Vliegbeurs 2014

Download hier Riser 54.

 

Powered by Multicategories Component for Joomla!1.5