2015

peniksen paksunnos


Kat in een kooi doet het beter
Chemisch2Weekblad, Chemie, 2015, Schrijven
zondag, 01 november 2015

impotenca C2W20 kat in kooiKatalyse in een nanodoosje, zoals een kubus, piramide, bol of buisje levert heel andere chemie op dan wanneer de moleculen de vrijheid hebben. Met vakgroep-overschrijdend onderzoek willen Amsterdamse en Groningse onderzoekers daar meer inzicht in krijgen.

kako povecati erekciju prirodnim putem Dit artikel is gepubliceerd in C2W nr. 20, november 2015.

nagy hímvessző  

 
Pluto geeft geheimen prijs
Chemisch2Weekblad, Chemie, 2015, Schrijven
woensdag, 23 september 2015

Weiterlesen C2W16 PlutoPluto dankt zijn rode kleur aan zogeheten tholines. Dankzij die waarneming van NASA-ruimtesonde New Horizons zitten astrochemici nu op het puntje van hun stoel.

http://abiti-da-sposo.it/ abiti-da-sposo Dit artikel is gepubliceerd in C2W nr. 16, september 2015.

http://abiti-da-sposo.it/ this website

 
Chemische foto's maken op nanoschaal
Chemisch2Weekblad, Chemie, Nanotechnologie, 2015, Schrijven
woensdag, 23 september 2015

visit C2W16 AFMZowel chemici als biologen willen graag precies weten waar op een oppervlak een molecuul zich bevindt en welk molecuul het is. Denk aan eiwitten op een celmembraan of reactanten op een katalysator. Met een slimme combinatie van microscopie en spectroscopie lukt dat steeds beter.

http://au.adults-dating.com/ see here Dit artikel is gepubliceerd in C2W nr. 16, september 2015.

 
Riser 60 - Juli 2015
Reizen, Buitensport, Fotografie, Paragliding, Riser, 2015, Schrijven, Redigeren
dinsdag, 30 juni 2015

visit Riser 60, Juli 2015In dit nummer: Overlandvliegen met Oliver Rössel | Vliegreizen naar Manilla en Sauerland | Enkeldoeks paragliders | Kössen 2015 | ParaWorks | X-Alps 2015: de laatste voorbereidingen.

http://fr.adults-dating.com/ fr.adults-dating.com Download Riser 60.

 
Controle over het oppervlak geeft onbegrensde mogelijkheden
Chemisch2Weekblad, Chemie, Nanotechnologie, 2015
zondag, 21 juni 2015

http://incontri-mature.it/ Vedere qui SurfixHet jonge Wageningse bedrijf Surfix maakt nanocoatings voor chips en sensoren. Daarmee passen ze de eigenschappen van het oppervlak aan aan de wensen van hun klanten. Die zitten over de hele wereld.

http://it.adults-dating.com/ it.adults-dating Dit artikel is gepubliceerd in C2W nr 12, juni 2015.

http://it.adults-dating.com/ this website

 
Riser 61 - Oktober 2015
Buitensport, Fotografie, Paragliding, Riser, 2015, Schrijven, Redigeren
donderdag, 01 oktober 2015

http://nl.adults-dating.com/ see here Riser 61In dit nummer: Reizen: Hike&Fly door de Alpen | Vliegsafari in Italië | XC training in Annecy | Wedstrijdspecial: Dutch Open | Chabre Open | NK Precisielanden.

http://no.adults-dating.com/ se her Download hier Riser 61.

 
Meer dan de som der delen
Chemisch2Weekblad, Chemie, 2015, Schrijven
woensdag, 23 september 2015

C2W16 systeemchemieEvolutie nabootsen? Leven maken in het lab? Dat is nogal een ambitieus plan. Toch is dat wat onderzoekers binnen de systeemchemie voor ogen hebben. Een overzicht van dit nieuwe, grote vakgebied.

Dit artikel is gepubliceerd in C2W nr. 16, september 2015.

 
Moleculen uit het verleden geven garantie voor de toekomst
Chemie, Life Sciences, Kijk, 2015, Schrijven
maandag, 17 augustus 2015

KIJK9-2015 kalkalgjeMeer broeikasgas in de lucht veroorzaakt meer opwarming van de aarde, dat is bekend. Maar klimaatonderzoekers van het NIOZ op Texel vinden de voorspellingen over klimaatverandering ten gevolge van onze vervuiling niet nauwkeurig genoeg. Met behulp van chemische fossielen kunnen zij nog preciezer voorspellen hoe warm het wordt in de toekomst. Van de resultaten staan de zweetdruppeltjes op je voorhoofd…

Dit artikel is gepubliceerd in KIJK 9, 17 augustus 2015.

 

 

 
Meer data door glasvezel met goedkope microchip
Techniek algemeen, Nanotechnologie, 2015
zondag, 21 juni 2015

Effect PhotonicsBijna vijf jaar lang beet Tim Koene op een houtje. Samen met zijn compagnon Boudewijn Docter richtte hij in 2010 Effect Photonics op als spin out van de TU Eindhoven, met een gezamenlijk idee om kleine en goedkope fotonische chips te maken voor het verzenden van meerdere signalen tegelijk door glasvezelkabels. Maar investeerders vonden het plan te gedurfd, vertelt Koene. "We zijn een high tech, high risk start-up. We produceren hardware waarmee veel kosten zijn gemoeid. Daar zijn nou eenmaal moeilijk investeerders voor te vinden. Eind december 2014 moesten we naar de notaris. Tot op die ochtend wisten we niet of we daar ons faillissement gingen tekenen of het investeringscontract."

Dit artikel is gepubliceerd in het Technisch Weekblad op 23 september 2015 - www.technischweekblad.nl

 

 
IJzer - Oersterk in verbinding
Chemische Feitelijkheden, Chemie, 2015
vrijdag, 05 juni 2015

CF IJzerEenderde van de aarde bestaat uit het element ijzer. En ook in de ruimte komt het zoveel voor, dat er meteorieten op aarde zijn geland die bijna helemaal uit ijzer bestaan. De eerste ijzeren voorwerpen maakten mensen duizenden jaren geleden dan ook van meteorietijzer. In het recente verleden heeft ijzer de industrialisatie van Nederland op gang geholpen in de 18e eeuw. In de bodem van de Achterhoek was zoveel ijzererts te vinden dat er grote ijzerfabrieken werden gebouwd. Daarin wordt ijzererts met kool verhit tot het gesmolten zuivere ijzer zich afscheidt en kan worden verwerkt. Hoogovens werken nog steeds op die manier.

 

Powered by Multicategories Component for Joomla!1.5