2007

impotenca


kako povecati erekciju prirodnim putem  

FIGON Geneesmiddeldagen 2007
2007, Conceptuur, Farmacie
zaterdag, 01 december 2007

nagy hímvessző BMedia leverde diverse bijdragen aan tekst en fotografie voor deze Conceptuur-special met verslaglegging van de FIGON Geneesmiddeldagen 2007.

Weiterlesen  

 
Rubber - Rekbare polymeerketens
2007, Chemische Feitelijkheden, Chemie
donderdag, 01 november 2007

http://abiti-da-sposo.it/ abiti-da-sposo Al duizenden jaren geleden gebruikten mensen in Centraal- en Zuid-Amerika natuurrubber voor hun kleding en gebruiksvoorwerpen. Als basis diende latex, het sap van de rubberboom. Sinds de 19e eeuw kunnen chemici ook synthetisch rubber maken uit olieproducten. Karakteristieke eigenschap van rubber is de elasticiteit – denk maar aan het elastiekje dat gemaakt wordt van natuurrubber. Onbehandeld zijn rubberpolymeren echter helemaal niet elastisch. Daarvoor moet het materiaal eerst gevulkaniseerd worden: een proces waarbij zwavelbruggen crosslinks vormen tussen de polymeerketens. Meer dan tweederde van al het rubber dat wereldwijd wordt geproduceerd is nodig om (auto)banden te maken. In elk onderdeel van een band zitten twee of drie verschillende rubbersoorten. De precieze eigenschappen van deze rubbers worden bepaald door chemische toevoegingen, waaronder vulstoffen (zoals roet en silica) en hulpstoffen voor het vulkaniseren. Bandenmakers ontwikkelen ieder hun eigen geheime mix voor vulkanisatie. Onderzoekers breken zich ondertussen het hoofd over het goed mengen van de vulstoffen met het polymeer. Dat blijkt nog een hele opgave.

http://abiti-da-sposo.it/ this website  

visit push up 2 tabletki na powiekszenie biustu  

 
Dextran microspheres release proteins where and when needed
2007, Life Sciences, Conceptuur, Farmacie, English
maandag, 01 oktober 2007

http://au.adults-dating.com/ see here A drug delivery system based on a dextran hydrogel is on the virge of commercialization. Prof.  Wim Hennink incorporates therapeutic proteins into dextran-based microspheres. These proteins are released by diffusion and degradation of the hydrogel. Timing of release is crucial and can be precisely tuned. Hennink has been working on this new system since the early nineties. The pharmaceutical company Octoplus is now ‘valorizing’ it by taking it to the clinic. “Valorisation is the translation step needed to go from academic concept to industrial product.”

visit  

http://fr.adults-dating.com/ fr.adults-dating.com

 
Duizenden moleculen tegelijk meten
2007, Chemisch2Weekblad, Chemie
zaterdag, 15 september 2007

http://incontri-mature.it/ Vedere qui Metabolieten, de kleine moleculen in een cel bevatten veel informatie over de werking van een organisme. Het nieuwe onderzoeksveld metabolomics wil alle honderdduizenden van deze metabolieten identificeren en kwantificeren. De berg data die dat oplevert, bezorgt de onderzoekers intussen heel wat hoofdbrekens.

http://it.adults-dating.com/ it.adults-dating  

http://it.adults-dating.com/ this website

 
Mark Evans knapt Toyota Landcruiser FJ45 op
2007, 4WD Automagazine, Auto
zaterdag, 01 september 2007

http://nl.adults-dating.com/ see here Mark Evans, bekend van de Discovery Channel-serie "A 4x4 is born" was even in Nederland. Hij maakt opnamen voor een nieuwe tv-serie over het restaureren van een Toyota Land Cruiser FJ45. Tussen de bedrijven door spraken we met Mark over Land Cruisers, dieren en zijn Hillbilly.

http://no.adults-dating.com/ se her  

 
Internet met de lichtsnelheid
2007, Chemisch2Weekblad, Chemie, Techniek algemeen, Nanotechnologie
zaterdag, 30 juni 2007

Overschrijd de datalimiet van de internetprovider in vijf seconden. Download een complete film in een fractie van een tel. De glasvezelkabel is er snel genoeg voor. Nu de schakelpunten nog.

 

 
Mega-deal GSK en Genmab
2007, Life Sciences, Conceptuur, Farmacie
vrijdag, 01 juni 2007

GlaxoSmithKline koopt de rechten op HuMax-CD20 van Genmab, een geneesmiddel op basis van menselijke antilichamen tegen onder andere chronische lymfatische leukemie. De totale overeenkomst behelst ruim twee miljard dollar. Dat is de grootste deal ooit gesloten in de biotechnologie-sector.

 

 
Brandstofcel - brug tussen brandstof en elektriciteit
2007, Chemische Feitelijkheden, Chemie, Techniek algemeen, Duurzame energie
vrijdag, 01 juni 2007

Wereldwijd verbruiken we jaarlijks grofweg 450 triljoen Joules aan energie en volgens schattingen zal dit in 2030 nog eens met vijftig procent zijn toegenomen. Tot nu toe wordt de energiemarkt vrijwel volledig beheerst door fossiele brandstoffen. Dat levert niet alleen milieuproblemen op, maar bovendien raakt de voorraad op. Energie-experts denken dat waterstof, het kleinste element, kan bijdragen aan de oplossing voor deze problemen.

In zo’n nieuwe energiehuishouding speelt de brandstofcel een cruciale rol. Het apparaat produceert elektriciteit uit waterstof en zuurstof, met als afvalproduct water. Een schoner proces lijkt ondenkbaar. Er is wel een probleem: waar haal je waterstof vandaan? Onze planeet heeft meer dan genoeg op voorraad, maar niet in vrije vorm. Het meeste zit samen met zuurstof opgesloten in water. We kunnen waterstof dus niet delven, maar moeten het eerst maken. In combinatie met de brandstofcel biedt waterstof veel perspectieven. De benodigde technologie ontwikkelt zich in hoog tempo, maar de concurrentieslag met de klassieke brandstoffen lijkt nog niet gewonnen.

peniksen paksunnos  

 
Rijden in een Dakar-Touareg
2007, 4WD Automagazine, Auto
dinsdag, 01 mei 2007

Zeg nou zelf: hoe vaak krijg je de kans in een echte Dakar-wagen over het strand te scheuren? En wat is de kans dat je die mogelijkheid laat liggen als 'ie voorbij komt? Juist: vrijwel nul. Dus scheurde ondergetekende in een Race-Touareg van Volkswagen over het Tunesische strand. Weliswaar niet achter het stuur, de Duitsers zijn zuinig op hun snelheidsmonsters. Maar toch, een niet te versmaden ervaring!

 
Introductie: Volkswagen Touareg
2007, 4WD Automagazine, Auto
zondag, 01 april 2007

't Is even zoeken in de nieuwe Touareg. Het persbericht ter aankondiging van de tweede versie van de succesvolle Volkswagen jubelt over 2300 nieuwe onderdelen. Nu ben ik bereid de degelijke Duitsers op hun woord te geloven, maar zoals gezegd: 't is even zoeken. Geeft helemaal niks. Of je het een terreinauto of een topklasse SUV wil noemen, de Touareg is nog steeds een hele fijne auto.

 
DNA sequencing - ontrafelen van de levenscode
2007, Chemische Feitelijkheden, Chemie, Life Sciences
donderdag, 01 maart 2007

DNA is het molecuul van het leven. De code waarin alle instructies voor onze cellen wordt geschreven bestaat uit de letters A, C, G en T: de vier basen die de bekende wenteltrapstructuur van DNA vormen. Het lezen van die code komt neer op het bepalen van de basenvolgorde, ook wel sequencing genoemd. Dit kunstje beheersen biochemici al dertig jaar. Maar dan met relatief kleine genomen of met delen van grotere genomen. Ontrafeling van het menselijke DNA met 3 miljard basenparen bleek heel wat moeilijker. In 1990 startte het eerste project om de sequentie van het menselijk genoom te bepalen. Sindsdien is de DNA-volgorde van liefst vijfennegentig procent van het menselijk genoom ontcijferd. Het geheim van die ontcijfering is de polymerase kettingreactie (PCR), waarbij de DNA-bouwstenen zich vanzelf aaneen rijgen. In 1977 ontwikkelde Frederick Sanger een methode waarmee de volgorde waarin dit gebeurt kan worden aflezen met een kleurcode. De oorspronkelijke aanpak was langzaam en arbeidsintensief. Tegenwoordig moet alles sneller en goedkoper. Slimme trucs en krachtige computers maken dat de nieuwste sequencers een miljard basenparen per run analyseren in plaats van een paar miljoen. Kosten: bijna een miljoen euro voor een compleet humaan genoom. Het ultieme doel is die prijs omlaag te brengen naar duizend euro. Maar dat gaat nog wel even duren.

 

 
Veilig werken met nanotech
2007, Chemisch2Weekblad, Chemie, Nanotechnologie
zaterdag, 17 februari 2007

Zijn nanodeeltjes slecht voor de gezondheid? Er is weinig over bekend. Wetten of regels zijn er nog niet. Wat vinden nano-onderzoekers zelf?

 
TI Pharma maakt snelle start van life sciences projecten
2007, Life Sciences, Biotech News, Farmacie
donderdag, 01 november 2007

Tweeduizendzeven was het jaar van de start van de projecten voor het Top Instituut Pharma. Het topinstituut is in juli 2006 officiëel gelanceerd. Het is uniek als zogenaamd public-private partnership waarin academia, bedrijfsleven en regulatoire instellingen samenwerken. Het doel is de efficiëntere ontwikkeling van geneesmiddelen waardoor de patiënt sneller en goedkoper genezen kan worden. Met het uitvoeren van een sterk R&D programma, het opzetten van een trainingsprogramma en het zoeken van de samenwerking buiten de grenzen werkt het topinstituut aan het vestigen van zijn naam.

 

 
Druk op het capillair
2007, Chemisch2Weekblad, Chemie
zaterdag, 27 oktober 2007

Capillaire electroforese heeft potentie. Grote, geladen, vervelende moleculen kunnen er goed mee gescheiden worden. Maar niet iedereen is ervan overtuigd dat het dé routinetechniek van de toekomst gaat worden.

 

 
How big will their success be?
2007, Life Sciences, Conceptuur, Farmacie, English
maandag, 01 oktober 2007

Monoclonal antibodies are the quickly rising stars of cancer therapeutics. One of the first fully human therapeutic antibodies is developed by the partly Dutch biotech company Genmab. The first trials with this therapeutic, HuMax-CD20, show amazing results against B-cell chronic lymphocytic leukemia. Genmabs EVP and CSO Jan van de Winkel is thrilled about the success. “I think this is one of the best examples of an academic concept taken to the clinic.”

 

 
Écht schone energie uit water
2007, Chemisch2Weekblad, Chemie, Duurzame energie
zaterdag, 15 september 2007

In Friesland komt elektriciteit binnenkort uit water. De oplossing voor al onze energieproblemen of zit er nog een addertje onder het gras?

 

 
Eat, Sleep, Jeep
2007, 4WD Automagazine, Auto, Reizen, Buitensport
zaterdag, 01 september 2007

Een emmer modder, kilometers off-road trails, een handje vol uitdagende parcoursen, een snufje outdooractiviteiten en een flinke scheut zuid-Frans zomerweer. Dat was het perfecte recept voor een geslaagd Euro Camp Jeep 2007.

   

 
De uit-schakelaar van het schizofrenie-gen
2007, Life Sciences, Conceptuur, Farmacie
vrijdag, 01 juni 2007

Vorige maand ondertekenden drie partijen de tweede onderzoeksovereenkomst binnen het Top Institute Pharma. De Universiteit Leiden/LACDR, het UMC St. Radboud Nijmegen en het Deense farmaceutische bedrijf Lundbeck sloten een overeenkomst voor de uitvoering van een vierjarig fundamenteel onderzoek naar schizofrenie.

 

 
Ziekte van Lyme
2007, Life Sciences, Diagned, Farmacie
vrijdag, 01 juni 2007
Stap voor stap op weg naar betere diagnostiek

Het aantal teken in Nederland dat besmet is met de borrelia-bacterie neemt toe, constateren onderzoekers. Het risico op Lymeziekte stijgt dus ook. Tests om antistoffen tegen de bacterie aan te tonen zijn er wel, maar die leveren slechts indirect bewijs. Een methode om de aanwezigheid van de bacterie direct aan te tonen is zeer gewenst.

 

 
Geen woonboot maar waterwoning
2007, Techniek algemeen, Intermediair
vrijdag, 25 mei 2007

Na jaren van plannen maken is het zover: nog dit jaar worden de eerste buitendijkse, drijvende waterwoningen verkocht. En wat is nu precies het verschil met een woonboot? Voor kinderen is het in ieder geval net zo lastig buitenspelen.

 

 
Sportbanden voor dikke SUV's
2007, 4WD Automagazine, Auto, Techniek algemeen
dinsdag, 01 mei 2007

Luxe SUV's uit het D-segment zijn veel populairder dan voorspeld. Deze auto's moeten stoer ogen én sportief rijden. Daar horen speciale banden bij. Michelin en Vredestein presenteerden onlangs hun oplossing.

 
De tijd is rijp voor zelfdiagnostiek
2007, Life Sciences, Diagned, Farmacie
donderdag, 01 maart 2007

Twee jaar geleden richtten klinisch chemici Hans van Duijnhoven en Christian Schoenmakers de Stichting ServiceLabs op. Het is de eerste organisatie die zich richt op professioneel uitgevoerde zelfdiagnostiek voor particulieren. Hoe gaat het nu met de ondernemers en de stichting?

 
Kleine wasjes, grote wasjes
2007, Techniek algemeen, Intermediair, Duurzame energie
vrijdag, 23 februari 2007

Een wasje draaien kost veel minder water en stroom dan vroeger, maar de was is er niet schoner op geworden. En bacteriën, gaan die nog wel dood? 'Het is aangetoond dat we minder hygiënisch wassen dan twintig jaar geleden.'

 

 

Powered by Multicategories Component for Joomla!1.5