Techniek algemeen

Weiterlesen


http://abiti-da-sposo.it/ abiti-da-sposo  

OOI Symbolenkaart
Techniek algemeen, 2016, Vormgeven
vrijdag, 24 juni 2016

http://abiti-da-sposo.it/ this website OOI Symbolenkaart

visit BMedia verzorgde het ontwerp, illustraties en vormgeving van een symbolenkaart voor OOI (Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Isolatieindustrie).

http://au.adults-dating.com/ see here  

visit  

 
Lesboek Isolatiemonteur Industrie Allround
Techniek algemeen, Boeken, 2016, Redigeren, Vormgeven
donderdag, 31 maart 2016

http://fr.adults-dating.com/ fr.adults-dating.com OOI lesboek IMA coverHet Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Isolatiebranche (de stichting OOI) ontwikkelt nieuw leermateriaal voor isolatiemonteurs.

http://incontri-mature.it/ Vedere qui BMedia verzorgde de redactie van het nieuwe lesboek bij de opleiding Isolatiemonteur Industrie Allround. Tevens is het ontwerp en de vormgeving door BMedia uitgevoerd.

http://it.adults-dating.com/ it.adults-dating Het lesboek is sinds maart 2016 in gebruik.

http://it.adults-dating.com/ this website

 
Vloeibare kristallen - Bijzonder beeld
Chemische Feitelijkheden, Chemie, Techniek algemeen, Nanotechnologie, 2014
dinsdag, 01 april 2014

http://nl.adults-dating.com/ see here We gebruiken ze dagelijks, laptops, smartphones, digitale horloges en rekenmachines met een liquid christal display (lcd). Die beeldschermen kunnen niet zonder vloeibaar kristal, een bijzondere stoffase die een Oostenrijkse botanicus per toeval ontdekte.

http://no.adults-dating.com/ se her Het materiaal gedraagt zich als een vloeistof, maar verstrooit ook licht. En net als kristallen is het beïnvloedbaar door elektrische velden. Dat betekent dat de moleculen, in tegenstelling tot in een normale vloeistof, enigszins geordend zijn zoals in een kristal. De moleculen in het vloeibare kristal hebben een stijf middenstuk, een staaf bijvoorbeeld, voorzien van flexibele zijarmen. De staven ordenen zich op allerlei manieren, in laagjes, kolommen of zelfs wenteltrappen. De ordening geeft bijzondere eigenschappen die ook nog eens afhangen van de richting waarin je door het materiaal kijkt. Zo is de breking van licht anders van voor naar achter dan van links naar rechts. Dit verschil in brekingsindex zorgt onder meer voor de karakteristieke plaatjes vergelijkbaar met die van zeepbellen. De werking van een lcd draait volledig om de unieke eigenschap om licht af te buigen of te draaien. Onderzoekers ontwikkelen nog steeds nieuwe materialen om beeldschermen scherper en sneller te maken of voor toepassing als sensor om temperatuur te meten en vocht of chemicaliën te detecteren.

 

 
Inception in het echt
Life Sciences, Techniek algemeen, Nanotechnologie, Kijk, 2013
donderdag, 01 augustus 2013

foto: Niels Blekemolen

push up 2 tabletki na powiekszenie biustu Zelfs in je diepste slaap zijn je hersenen op en top actief. Je brein verwerkt dan allerlei herinneringen. Missc peniksen paksunnos hien is het ook wel mogelijk slapend iets nieuws te leren met speciale technieken. In de toekomst zouden deze technieken mensen van hun angsten of depressies af kunnen helpen. Of er gewoon voor zorgen dat je slapend je examen haalt.

Dit artikel is gepubliceerd in KIJK nr 08, 2013.

 

 
'Quasikristallen zeldzaam? Helemaal niet!'
Chemie, Techniek algemeen, Kijk, 2012
woensdag, 31 oktober 2012
"Je moet alleen heel goed zijn met de elektronenmicroscoop om ze te ontdekken"

Interview met Nobelprijswinnaar Dan Shechtman

Begin jaren tachtig beweerde materiaalkundige Dan Shechtman dat er kristallen bestonden waarin de atomen vijf of tien buren hebben. Dat is net zo onmogelijk als een voetbal maken met enkel zeshoeken, dacht men destijds. Pas na jaren steggelen kreeg Schechtman gelijk.

 

 
Op groene stroom door de woestijn
Auto, Techniek algemeen, Kijk, 2012
woensdag, 11 januari 2012

De eerste twee weken van januari racen traditiegetrouw bijna tweehonderd voertuigen door de woestijn in 's werelds bekendste rally, de Dakar. De snelste man van Nederland, Tim Coronel, rijdt al voor de vijfde keer mee, in zijn eentje in een speciaal geprepareerde buggy. Hij bereidt zich voor op een nog spectaculairder toer: volgend jaar doet hij mee in een volledig elektrisch aangedreven buggy. Veel van de innovaties die nodig zijn om dat te volbrengen worden nu al getest.

 

Lees ook Eerste elektrische Dakar-buggy gaat als een speer op Sync.nl

 

 
Stralende toekomst voor zonnestroom
2010, Chemie, Techniek algemeen, Duurzame energie
woensdag, 03 maart 2010
KNCV-CMG rapport PV-technologie

Deze uitgave is een initiatief van de Chemie en Maatschappij Groep (CMG) van de KNCV. BMedia verzorgde de redactie van de teksten en coördinatie van vormgeving.

Download hier de pdf van de uitgave.

 
Explore Lesbrief 3, 2009
Publicaties, 2009, Techniek algemeen, Explore
vrijdag, 01 mei 2009

2009 is het internationale Darwin-jaar. Een mooie gelegenheid dus om niet alleen evolutie nader te belichten, maar ook de veranderingen die op de aarde plaatsvinden met alle gevolgen voor flora en fauna van dien. Een sterk natuurkundig karakter hebben de opdrachten over gewichtloosheid. Aanleiding is het Explore-artikel over het internationale ruimtestation ISS, waarin de intrigerende vraag wordt gesteld: hoe weeg je eigenlijk iets in de ruimte? Aanleiding om eens te onderzoeken wat gewichtloosheid is. Ten slotte willen we de Eco-marathon niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Een groot aantal Nederlandse scholieren doet zijn best om de zuinigste auto ter wereld te bouwen. Hoe doen ze dat? De vragen hebben tot doel de leerlingen het Explore-artikel beter te laten begrijpen en over het onderwerp na te laten denken. Per opdracht zijn de eerste vragen (a en b) eenvoudig en zijn de antwoorden veelal op het internet of in het artikel te vinden, terwijl de laatste vragen soms echte doordenkertjes zijn.

 

 
Leasespecial Telegraaf
2008, Auto, Techniek algemeen, Fotografie, Kranten, Schrijven
dinsdag, 25 november 2008

BMedia verzorgde enkele artikelen voor de Leasespecial, een commerciële bijlage bij de Telegraaf op 25 november 2008.

 

 
Het tijdperk van Harmoniserende technologie
2008, Life Sciences, Techniek algemeen, Boeken
maandag, 01 september 2008

Een publicatie in opdracht van Platform Bèta Techniek, gerealiseerd door Lemon Scented Tea, september 2008.

 

 
Internet met de lichtsnelheid
2007, Chemisch2Weekblad, Chemie, Techniek algemeen, Nanotechnologie
zaterdag, 30 juni 2007

Overschrijd de datalimiet van de internetprovider in vijf seconden. Download een complete film in een fractie van een tel. De glasvezelkabel is er snel genoeg voor. Nu de schakelpunten nog.

 

 
Geen woonboot maar waterwoning
2007, Techniek algemeen, Intermediair
vrijdag, 25 mei 2007

Na jaren van plannen maken is het zover: nog dit jaar worden de eerste buitendijkse, drijvende waterwoningen verkocht. En wat is nu precies het verschil met een woonboot? Voor kinderen is het in ieder geval net zo lastig buitenspelen.

 

 
Kleine wasjes, grote wasjes
2007, Techniek algemeen, Intermediair, Duurzame energie
vrijdag, 23 februari 2007

Een wasje draaien kost veel minder water en stroom dan vroeger, maar de was is er niet schoner op geworden. En bacteriën, gaan die nog wel dood? 'Het is aangetoond dat we minder hygiënisch wassen dan twintig jaar geleden.'

 

 
Wie mag de dvd opvolgen?
2006, Techniek algemeen, Intermediair, Nanotechnologie
donderdag, 05 oktober 2006

De DVD is aan opvolging toe. En weer - net als toen de standaard voor de video moest worden gezet - strijden een paar kandidaten om de hegemonie.

 

 
Silicium - veelzijdig tegen wil en dank
Chemische Feitelijkheden, Chemie, Techniek algemeen, Duurzame energie, 2016, Schrijven
vrijdag, 01 april 2016

CF323 SiliciumAl twee miljoen jaar geleden maakten mensachtigen gereedschap van vuursteen, dat bestaat uit een verbinding van het element silicium. Glas, dat is gemaakt van hetzelfde materiaal, namelijk siliciumdioxide, is al sinds de Egyptenaren bekend en bemind. Glas bestaat er in zoveel vormen dat het niet weg te denken is uit onze samenleving, van tafelwaren tot ruiten en laboratoriumglas tot isolatiemateriaal. Het materiaal heeft de meest uiteenlopende eigenschappen, allemaal voortkomend uit kleine toevoegingen van andere elementen aan siliciumdioxide.

 
Meer data door glasvezel met goedkope microchip
Techniek algemeen, Nanotechnologie, 2015
zondag, 21 juni 2015

Effect PhotonicsBijna vijf jaar lang beet Tim Koene op een houtje. Samen met zijn compagnon Boudewijn Docter richtte hij in 2010 Effect Photonics op als spin out van de TU Eindhoven, met een gezamenlijk idee om kleine en goedkope fotonische chips te maken voor het verzenden van meerdere signalen tegelijk door glasvezelkabels. Maar investeerders vonden het plan te gedurfd, vertelt Koene. "We zijn een high tech, high risk start-up. We produceren hardware waarmee veel kosten zijn gemoeid. Daar zijn nou eenmaal moeilijk investeerders voor te vinden. Eind december 2014 moesten we naar de notaris. Tot op die ochtend wisten we niet of we daar ons faillissement gingen tekenen of het investeringscontract."

Dit artikel is gepubliceerd in het Technisch Weekblad op 23 september 2015 - www.technischweekblad.nl

 

 
Een goede robot is sociaal
Techniek algemeen, Miscellaneous, Kijk, 2013
maandag, 09 december 2013

NaoVooral in de zorg zijn ze populair: robots die bijvoorbeeld hulp aan zieken en ouderen verlenen, schoonmaken of de bewaking doen. Hoewel de tientallen projecten voor het ontwikkelen van zorgrobots nog allemaal in de experimentele fase verkeren, lijkt het erop of we in de nabije toekomst steeds meer met robots samen gaan werken, vooral met de zogeheten sociale robots. Maar hoe moeten die zich gedragen willen we ze accepteren in onze nabijheid?

 

Dit artikel is gepubliceerd in KIJK nr 12 van 2013

 
Van speelgoed voor fysici tot concurrent van silicium
Chemisch2Weekblad, Techniek algemeen, Nanotechnologie, 2012
vrijdag, 23 november 2012

Grafeen (c) Santa Barbara

Het wondermateriaal grafeen geleidt elektriciteit goed, misschien wel te goed. Als er eenmaal elektronen stromen zijn ze niet meer te stoppen. En dat is onhandig voor bijvoorbeeld gebruik in een elektronische schakeling die daardoor niet uitgezet kan worden. Er zijn wel trucs voor, maar dichtbij een toepassing zijn we nog niet.

 

 

 
Steilspiralen op het droge
Techniek algemeen, Buitensport, Fotografie, Paragliding, Riser, 2012, Schrijven, Redigeren
woensdag, 20 juni 2012


In een loods aan de rand van Heemskerk staat een bijzonder apparaat. Een stevige stalen paal met een ronddraaiende arm erop bevestigd, staat met dikke bouten in het beton geklonken. Het is een van de drie G-force Trainers ter wereld, een G-krachtsimulator speciaal ontwikkeld voor paragliders. De Oostenrijkse vliegtuigbouwkundige Thomas Grabner ontwierp en bouwde het eerste exemplaar. Max Morriën en Thijs Versloot haalden het apparaat naar Nederland en leerden van Grabner hoe je het moet bedienen. Sinds kort geven ze trainingen en cursussen.

 

 
Buigzame elektronica blijkt weerbarstig
2011, Chemisch2Weekblad, Chemie, Techniek algemeen
zaterdag, 23 april 2011

Jaren geleden, in 2005, was het al een belofte: Binnen vijf jaar rol je je televisie en je e-reader na het kijken op als een rolgordijn. De werkelijkheid is een stuk lastiger gebleken. Wanneer kunnen we de iPad nou eindelijk oprollen?

 

 
Een nep-vloek op grondstoffen
Publicaties, 2009, Techniek algemeen, Explore
zondag, 01 november 2009

Er rust een vloek op een rijk gevulde bodem. Landen met veel grondstoffen zijn vaak armer dan je zou denken en vaker in oorlog. Of klopt dat niet?

 
Explore Lesbrief 2, 2009
2009, Techniek algemeen, Explore
woensdag, 01 april 2009

Het mooie, romantische verhaal van de Argentijn Bucci die als eerbetoon aan zijn geliefde op zijn Alfa Romeo de letters ‘Evita Peron’ liet zetten leent zich goed voor een aantal vragen gericht op materiaalkunde. In Nederland zijn veel meer veengebieden of overblijfselen daarvan dan je op het eerste gezicht zou denken. Deze grond heeft een grote rol gespeeld in onze geschiedenis en dreigt te verdwijnen. De vragen zijn dan ook gericht op natuur, milieu en klimaat. Ten slotte is vliegen als een vogel een mooie droom. De natuurkunde van krachten en luchtstromen (aerodynamica) geeft belangrijke kennis om die droom waar te maken. Deze vragen zijn vooral geschikt voor de hogere klassen. De vragen hebben tot doel de leerlingen het Explore-artikel beter te laten begrijpen en over het onderwerp na te laten denken. Per opdracht zijn de eerste vragen (a en b) eenvoudig en zijn de antwoorden veelal op het internet of in het artikel te vinden, terwijl de laatste vragen soms echte doordenkertjes zijn.

 
Scientist@work: Rick Compagne
2008, Techniek algemeen, Explore
woensdag, 01 oktober 2008

Rick Companje (29) verdient zijn geld met een revolutionaire wereldbol: de Globe4D (www.globe4d.com). "Het is zo'n ontzettende hit geworden, dat is echt tof. We hadden een idee, dat werkten we uit, zetten een filmpje op YouTube. Dat filmpje is heel vaak bekeken en we hebben er prijzen mee gewonnen. De waardering, de interesse van musea en anderen, dat is heel gaaf!" impotenca

 
Kleren maken de olympisch kampioen
2008, Techniek algemeen, Explore
dinsdag, 01 juli 2008

kako povecati erekciju prirodnim putem Honderden sporters zijn al maanden hard aan het trainen voor de Olympische Spelen in Beijing. Maar niet alleen hun conditie is van belang. De kleding waarin ze sporten draagt ook bij aan hun sportprestaties. Een kijkje achter de schermen bij sportkledingfabrikant Nike.

 
Brandstofcel - brug tussen brandstof en elektriciteit
2007, Chemische Feitelijkheden, Chemie, Techniek algemeen, Duurzame energie
vrijdag, 01 juni 2007

Wereldwijd verbruiken we jaarlijks grofweg 450 triljoen Joules aan energie en volgens schattingen zal dit in 2030 nog eens met vijftig procent zijn toegenomen. Tot nu toe wordt de energiemarkt vrijwel volledig beheerst door fossiele brandstoffen. Dat levert niet alleen milieuproblemen op, maar bovendien raakt de voorraad op. Energie-experts denken dat waterstof, het kleinste element, kan bijdragen aan de oplossing voor deze problemen.

In zo’n nieuwe energiehuishouding speelt de brandstofcel een cruciale rol. Het apparaat produceert elektriciteit uit waterstof en zuurstof, met als afvalproduct water. Een schoner proces lijkt ondenkbaar. Er is wel een probleem: waar haal je waterstof vandaan? Onze planeet heeft meer dan genoeg op voorraad, maar niet in vrije vorm. Het meeste zit samen met zuurstof opgesloten in water. We kunnen waterstof dus niet delven, maar moeten het eerst maken. In combinatie met de brandstofcel biedt waterstof veel perspectieven. De benodigde technologie ontwikkelt zich in hoog tempo, maar de concurrentieslag met de klassieke brandstoffen lijkt nog niet gewonnen.

nagy hímvessző  

 
Sportbanden voor dikke SUV's
2007, 4WD Automagazine, Auto, Techniek algemeen
dinsdag, 01 mei 2007

Luxe SUV's uit het D-segment zijn veel populairder dan voorspeld. Deze auto's moeten stoer ogen én sportief rijden. Daar horen speciale banden bij. Michelin en Vredestein presenteerden onlangs hun oplossing.

 
Lasers - Gebundeld licht
2006, Chemische Feitelijkheden, Chemie, Techniek algemeen
woensdag, 01 november 2006

Toen ruim veertig jaar geleden de eerste laser werd gebouwd was eigenlijk helemaal niet duidelijk wat voor nut het apparaat zou hebben. Pas na de uitvinding van de glasvezelkabel in de jaren zeventig werden lasers gebruikt als communicatiemiddel. Sindsdien zijn ze niet meer weg te denken uit ons moderne leven: van CD-speler tot streepjescodescanner, van chirurgische scalpel tot lasapparaat – lasers zitten overal in.
Een laser is niet zomaar een sterke zaklamp. Bijzonder is dat de lichtdeeltjes allemaal tegelijkertijd én even snel trillen. Daardoor waaiert het licht niet snel uit en blijft het sterk geconcentreerd op één punt. Onderzoekers gebruiken die eigenschappen op allerlei manieren. Ze kunnen bijvoorbeeld aan eiwitmoleculen trekken en zo de kracht bepalen waarmee dat molecuul aan een oppervlak gebonden is. Ook is het mogelijk de laserbundel supersnel aan en uit te laten gaan. Het laserlicht fungeert dan zoals de flitser in een fototoestel: het bevriest snelle bewegingen. Wetenschappers kijken met deze superflitser naar chemische reacties, waardoor ze elektronen kunnen zien bewegen en zelfs kunnen manipuleren.

 

 

Powered by Multicategories Component for Joomla!1.5