Vrij vliegen - een handboek voor paragliding
Bastienne Wentzel

13 maart 2015, Boeken

Vanaf maart 2015 is het nieuwe theorieboek voor paragliding verkrijgbaar! BMedia produceerde dit nieuwe naslagwerk van idee en tekst tot vormgeving en druk.

Hoe zat het ook al weer met de instelhoek en de invalshoek? Wat zijn miniwings en tweelijners? Ooit gehoord van altocumulus castellanus? En wat doe je als je een cravat hebt?
Paragliding leer je natuurlijk niet uit een boek. Niets is zo leuk als zelf vliegen. Maar soms regent het, of waait het te hard. De niet-vliegbare dagen. Op die dagen heb je plezier van dit boek. Dan ben je toch met vliegen bezig.
Dit boek is bedoeld als ondersteuning bij de theorielessen die horen bij een paraglidingopleiding, ter voorbereiding van het theorie-examen van de KNVvL en als naslagwerk voor de kennis die iedere piloot zou moeten bezitten.
De onderwerpen die in het boek aan bod komen zijn: historie, materiaal, vliegpraktijk, aerodynamica, meteorologie, regelgeving en navigatie.
Het dient als leerboek voor het behalen van de theorie-examens schermvliegen van de KNVvL. Alle theorie voor zowel brevet 1, brevet 2 als brevet 3 komt aan bod.

Bestellen
Het boek is verkrijgbaar via de paragliding-website van BMedia; theorie.bmedia.nl. Daar lees je ook alles over prijzen.

Over de auteur
Bastienne Wentzel is paragliderpiloot, hoofdredacteur van Riser – het enige Nederlandstalige paraglidingmagazine en wetenschapsjournalist. Zij schreef alle teksten voor het theorieboek, produceerde de meeste figuren en foto's, verzorgde de vormgeving en de opmaak van het boek en gaf het uit in eigen beheer bij drukkerij Hub Tonnaer.